• Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - IVV MO17-01

 • Woensdag 17 april 2024
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - IVV MO17-01

  Op deze doordeweekse dag staat de avondwedstrijd thuis tegen het 9-tal van IVV op het programma. Anderhalve week eerder werd er in Landsmeer nipt met 6-7 gewonnen.

  Pippa verdedigt het doel. Lotus is afwezig vanavond. Roisin, Bibi, Hanna en Loewe zijn de eerste wissels. Achterin vinden we Tijntje, Janna en Smilla. Keke, Jolijn en Jet vormen het middenveld. Zoey en Julia zijn het aanvallende duo.

  De eerste kans is voor SDOB. Zoey passeert op rechts haar tegenstander en schiet, maar zij schiet hard in het zijnet. Kort daarop schiet Jet op doel, maar de keeper tikt de bal naast. SDOB mag de corner nemen.

  SDOB maakt de eerste tien minuten het spel. Dan komt ook IVV eruit. De bal gaat over de verdediging van SDOB heen, maar Pippa komt uit haar strafschopgebied en werkt de bal op tijd weg.

  Julia verlaat geblesseerd het veld. Hanna vervangt haar. Hanna rukt op over links tot aan de achterlijn. IVV werkt de bal over de achterlijn. De hoekschop van SDOB komt bij Jolijn, maar zij komt niet tot een schot op doel. Roisin en Bibi komen in het veld voor Jolijn en Tijntje.

  Zoey verovert de bal bij de achterlijn van IVV en legt de bal terug. Jet schiet op de handen van de keeper. Hanna schiet uit de rebound, maar lepelt de bal over de goal.

  Na een kwartier spelen komt SDOB op een 1-0 voorsprong, als Jet de bal aan de rechterkant in het strafschopgebied krijgt en de bal diagonaal achter de keeper langs in het doel schuift. SDOB houdt IVV onder druk en slechts twee minuten na de eerste goal rolt de bal pardoes tussen iedereen door langs de keeper van IVV in het doel: 2-0.

  Dan valt ook IVV aan. De snelle spits van IVV wordt links de diepte in gestuurd en loopt het strafschopgebied in, maar haar schot wordt door Pippa met de voet gekeerd. Janna verdedigt uit. Roisin houdt de bal knap binnen en geeft meteen langs de zijlijn mee aan Hanna links voorin. Haar schot wordt door de keeper met de voet gestopt.

  Halverwege de eerste helft komt Loewe in het veld voor Smilla.

  Roisin is mee naar voren en schiet op doel. De bal wordt gekeerd, maar komt bij Zoey terecht, die met links knap in de verrehoek de 3-0 raak schiet.

  Jet pikt de bal op aan de rechterkant, passeert twee tegenstanders en haalt snoeihard uit. De bal gaat rakelings over. Even later combineren Jet, Bibi en Zoey op rechts. Zoey haalt hard uit en schiet de 4-0 in het doel.

  Jet speelt diep op Hanna op de rand van de zestien. Ze loopt het strafschopgebied in en schiet overtuigend, maar voorlangs. IVV verdedigt uit. Bibi verovert de bal. Jet passeert een aantal tegenstanders, maar raakt de bal niet lekker als ze op doel wil schieten. Direct daarna is er een afstandsschot van Jet, dat maar net over het doel gaat.

  Janna gaat op avontuur en maakt vanaf het middenveld een lange rush door het midden, slalomt tussen enkele tegenstanders door en schiet met overtuiging rechts in de hoek de 5-0 in het doel.

  Tien minuten voor rust komen Smilla, Jolijn en Tijntje in het veld. Een doelpoging van Jolijn komt in de handen van de keeper.

  IVV valt aan. Loewe verdedigt knap, maar moet wel een corner weggeven. IVV schiet vanaf de rand van het strafschopgebied op doel. Keeper Pippa tikt de bal tot een nieuwe hoekschop.

  Op slag van rust is er een uitval van IVV. De spits gaat alleen op keeper Pippa af, maar zij blijft goed kijken en pikt de bal voor haar voeten weg. Dan klinkt het rustsignaal.

  Na de rust starten Janna, Bibi, Julia en Hanna op de reservebank. Smilla staat de tweede helft op doel.

  Het eerste offensief is van IVV. Smilla let goed op en komt haar strafschopgebied uit om de bal weg te schieten. IVV valt opnieuw aan. Loewe en Jolijn verdedigen samen goed uit, maar IVV pakt het weer op. Uiteindelijk komt de bal bij keeper Smilla, die de bal nu eenvoudig op kan rapen.

  Jet, Zoey en Roisin combineren aanvallend. Ze slepen er een corner uit. Zoey lijdt balverlies voorin, maar herovert goed de bal. Jet kan van afstand op doel schieten, maar schiet op de vuisten van de keeper. Kort daarop krijgt Jet wederom een vrije schietkans, die nu onderkant lat uit het doel stuitert.

  Een klein kwartiertje na rust komen Janna, Bibi en Hanna erin voor Roisin, Jolijn en Pippa.

  Hanna rukt op over links, snijdt het strafschopgebied in en zet voor, maar haar voorzet passeert iedereen en gaat voor het doel langs. Direct daarna komt ze oog in oog te staan met de uitkomende keeper en prikt ze de 6-0 langs haar in het doel.

  Janna komt mee naar voren en schiet hard op de voeten van de keeper. De aanval wordt voortgezet, maar de keeper van IVV is alert en werkt de bal diverse keren vaardig uit haar strafschopgebied.

  Zoey krijgt de bal voor in het strafschopgebied, speelt zichzelf goed vrij en schiet buiten het bereik van de keeper in de verre hoek de 7-0 erin.

  Jet schiet van ver buiten de zestien op doel. De keeper werkt de bal met haar voeten weg, maar de bal blijft hangen en wordt in het doel getikt door Hanna: 8-0.

  Met nog 20 minuten op de klok verlaten Zoey, Keke en Loewe het veld voor Roisin, Jolijn en Pippa.

  IVV valt aan. De eerste inzet wordt nog door Smilla met de voet gekeerd, maar uit de rebound kan de andere spits de bal alsnog in het doel schieten: 8-1.

  Janna speelt diep op Hanna links voorin. Haar inzet wordt door de keeper gestopt. Meteen daarna krijgt Pippa een schietkans, maar zij schiet hard naast.

  In het laatste kwartier verslapt SDOB een beetje. De rechterspits van IVV kan opnieuw het strafschopgebied in rennen en schiet hard op doel, maar Smilla redt met haar voet. Er is direct nog een doelpoging van IVV, die maar net voorlangs gaat.

  SDOB zit er nu minder kort op en geeft achterin diverse malen ruimte weg. IVV valt weer aan en is wederom in een overtal. In eerste instantie wordt de bal nog gekeerd door keeper Smilla, maar daarna is er voor haar geen houden aan en maakt IVV de 8-2.

  Dan herstelt SDOB enigszins en zijn er nog enkele kansjes voor de thuisploeg. Een aanval door het midden resulteert in een schot naast het doel. Jet en Tijntje worden gewisseld. Zoey en Loewe komen in het veld. De bal gaat nog van Bibi naar Zoey in het midden en dan terug naar Pippa op rechts, maar ook haar doelpoging mist richting en gaat naast. Keke komt nog in het veld voor Bibi, maar de wedstrijd is gespeeld en er zijn voor beide ploegen geen kansen meer.

  SDOB heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als de nummers één en drie op de ranglijst en neemt een stevige tweede plaats in met slechts één punt minder dan Buitenveldert en vier punten meer dan De Dijk.