• Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - DRC MO17-1

  Zaterdag 9 maart 2024
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - DRC MO17-1

  Vandaag krijgt SDOB de dames van DRC MO17-1 op bezoek. Het team is compleet vandaag. Julia verdedigt de eerste helft het doel. De achterhoede bestaat uit Tijntje, Loewe, Roisin en Janna. Op het middenveld vinden we Bibi, Jolijn en Jet. Zoey, Lotus en Hanna zijn het aanvallende trio. Keke, Smilla en Pippa zijn de eerste wissels.

  Meteen vanaf de aftrap gaat de bal naar Hanna voorin, maar de verdediger van DRC tikt de bal van haar voeten. Daarna volgt er een offensief van DRC, maar keeper Julia schiet de voorzet van DRC weg voordat de spits er iets mee kan.

  In de zevende minuut loopt de spits van DRC het strafschopgebied van SDOB in en schiet op doel, maar haar schot mist kracht en is een eenvoudig rollertje voor Julia.

  Dan komt SDOB eruit met Hanna en Zoey op rechts. Zoey loopt goed door het strafschopgebied in en geeft af op links op Lotus, maar zij raakt de bal niet lekker. Daarna valt DRC weer aan. Roisin en Tijntje lopen de spits vast en keeper Julia kan de bal wegschieten.

  SDOB krijgt een doeltrap. Zoey speelt de bal naar Hanna rechts voorin, maar zij valt als ze op doel schiet.

  Na een kwartier spelen komt Pippa erin voor Jolijn. DRC wordt wat sterker en krijgt drie corners direct achter elkaar. Daarna komt SDOB er snel uit via Jet achterin, naar Zoey en Hanna rechts voorin. De defensie van DRC speelt terug op de keeper. Zij raakt de bal niet lekker. Lotus vangt de bal op en schiet door het midden de 1-0 in het open doel.

  Even later is DRC in de aanval. Tijntje verdedigt knap, draait naar buiten en geeft de bal mee aan Pippa, die de bal snel naar voren speelt. Hanna tikt de bal naar voren. De keeper duikt ervoor, maar moet de bal wel loslaten. De verdediging kan de bal wegwerken.

  Zoey en Bibi verlaten het veld voor Keke en Smilla. Jet geeft vanaf het middenveld een steekpass op Lotus links voorin. Zij kan het strafschopgebied inlopen en schiet beheerst langs de keeper de 2-0 in het hoekje.

  DRC valt aan, maar SDOB neemt over met een snelle tegenaanval. Via Smilla en Lotus komt de bal bij Hanna, die de 3-0 knap langs de keeper schuift.

  Tien minuten voor rust valt DRC aan. De spits loopt zich vrij en kan op doel schieten, maar ze schiet links voorlangs het doel. Daarna volgen er nog enkele aanvallen van SDOB. Smilla legt de bal breed op Lotus. DRC verdedigt en schiet de bal uit. Hanna wordt gewisseld voor Jolijn. De bal gaat over de hele naar Jolijn rechts voorin. Zij legt breed op Smilla, maar die verslikt zich in de bal. Jet speelt de lange bal naar voren. Lotus kan er niet bij, maar zet wel druk en de keeper schiet de bal uit. Jet rukt op langs de rechterzijlijn met een lange rust naar voren. De verdediging van DRC grijpt in en schiet de bal uit. Zoey komt in het veld voor Jet. Zoey speelt de bal op Jolijn, die de bal verlengt naar Smilla, maar zij stuit op de verdediging.

  Dan is het rust.

  De tweede helft staat Hanna op doel. Lotus, Jet en Roisin starten de tweede helft op de bank.

  DRC zet SDOB direct onder druk. Rechts achterin krijgt SDOB de bal niet weg. DRC speelt de bal het strafschopgebied in. De spits loopt knap weg bij de verdediging en schiet langs Hanna de 3-1 in het doel.

  DRC kan maar kort van de tegentreffer genieten, want al snel is er weer een uitval van SDOB. Vanaf de linker zijlijn wordt de bal over de hele breedte van het veld naar Bibi rechts voorin gespeeld. Zij wordt eigenlijk te ver naar buiten gedrongen en de kans lijkt verkeken, maar uit een onmogelijke hoek schiet zij toch nog de 4-1 in het doel.

  Julia speelt opnieuw vanaf de linkerkant helemaal naar rechts. Nu kan Bibi net niet bij de bal komen, maar ze wordt goed geholpen door haar medespelers en SDOB pikt de bal weer op. Bibi wordt van de bal gelopen en krijgt een zet. SDOB krijgt een vrije trap.

  DRC gaat in de tegenaanval. De spits kan op doel schieten. Hanna schiet de bal tot corner.

  Zoey, Loewe en Tijntje worden gewisseld. Lotus, Jet en Roisin komen in het veld.

  Julia geeft de bal weer voor op Bibi, die nu wel goed gedekt wordt, waardoor zij haar voet niet tegen de bal kan krijgen om op doel te schieten.

  Bij een snelle aanval van SDOB gaat de bal van Janna naar Bibi. Zij komt op over rechts en geeft de bal aan Lotus, maar de keeper is net iets eerder bij de bal dan zij. DRC valt ook aan. Hanna kan de bal pakken en schiet uit. Pippa verdedigt goed uit op Bibi, maar zij stuit deze keer op de verdediging van DRC.

  Jet krijgt de bal links voorin en schiet vanaf de rand van de zestien uit de draai op doel. De bal gaat maar net voorlangs. Daarna loopt SDOB toch verder uit. Via
  Julia, Bibi en Jet komt de bal bij Lotus, die haar tegenstander uitkapt en knap de 5-1 in het doel schiet.

  Dan wordt er opnieuw gewisseld. Bibi, Janna en Smilla gaan eruit.

  DSC zet druk. SDOB krijgt de bal niet weg. Een schot op doel wordt door Hanna met de voet naast gewerkt. DRC krijgt een corner. Even later valt DRC wederom aan. Hanna komt uit haar doel, maar de spits is gelijk met Hanna bij de bal. Hanna gaat het duel aan tot helemaal linksbuiten het strafschopgebied en schiet de bal over de zijlijn.

  SDOB gaat in de aanval over links. Julia geeft vanaf de zijlijn voor op Lotus in het zestienmetergebied, maar de bal is net te scherp en de keeper kan de bal onderscheppen.

  Vijf minuten voor tijd krijgt DRC een corner, die wordt teruggelegd tot ver buiten de zestien. DRC schiet met een grote boog over keeper Hanna de 5-2 in het doel.

  DRC heeft nog maar een paar minuten tijd en blijft aanvallen. De bal valt in het strafschopgebied. Hanna komt eruit en schiet de bal nog eens tot corner. De bal wordt door DRC naar buiten teruggespeeld er nog eens voorgegeven, maar de bal valt op het dak van het doel. SDOB neemt de doeltrap en dan zit de tijd erop en steekt SDOB na een sterke wedstrijd de drie punten in de zak.