• Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - De Dijk MO17-1

 • Zaterdag 9 december 2023
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - De Dijk MO17-1

  Na een periode met veel regen staat drie en een halve week na de avondwedstrijd thuis tegen DRC vandaag de thuiswedstrijd tegen De Dijk op het programma. De Dijk staat eerste. SDOB staat zesde, maar het is een vertekend beeld. De Dijk heeft al vijf wedstrijden gespeeld. SDOB pas twee.

  Smilla heeft haar arm gebroken en kan niet meedoen vandaag. Ze is wel aanwezig om haar teamgenoten aan te moedigen. Pippa en Lotus zijn de eerste wisselspelers op de bank. Loewe staat de eerste helft op doel. Tijntje, Janna, Jet en Roisin vormen de achterhoede. Keke, Bibi en Jolijn staan op het middenveld. Voorin vinden we Julia, Hanna en Zoey.

  De eerste aanval is voor SDOB. Zoey geeft vanaf de rechterkant voor op Hanna, maar de bal bereikt haar niet. Dan valt ook De Dijk aan, maar schiet in de handen van keeper Loewe. Even later raakt Janna de bal niet lekker als zij de bal achterin wil wegwerken en zij schiet voor het eigen doel langs. Het levert De Dijk een corner op.

  Na tien minuten spelen komt Jet in balbezit voorin. Zij werkt zich knap langs haar tegenstander en schiet hoog over de keeper. Zij kan de bal nog wel met haar vingertoppen aantikken, maar het is niet genoeg en bal belandt in het doel: 1-0.

  Lotus en Pippa komen in het veld voor Roisin en Julia.

  SDOB speelt de bal naar voren. De keeper van De Dijk komt uit haar zestienmetergebied. Hanna stoort goed en via de keeper gaat de bal uit.

  SDOB krijgt de bal links achterin niet weg. De Dijk zet voor. Janna wil de bal wegschieten, maar legt de bal per ongeluk stil voor de spits. Zij schiet van dichtbij op doel, maar Loewe kan de bal nog net corner tikken.

  Even later is er een dieptepass vanaf de eigen helft naar Hanna. Zij loopt door het centrum op doel af. De keeper is ver uit haar doel, maar Hanna durft van deze afstand niet op doel te schieten en kapt en legt de bal terug. De Dijk kan de bal overnemen en de aanval loopt dood. De Dijk loopt in de buitenspelval van SDOB. SDOB gaat in de tegenaanval. De bal gaat goed naar Zoey op de rechterflank. Zij zet de bal voor, maar haar medespeler krijgt haar voet er niet tegenaan en de keeper werpt zich op de bal.

  Halverwege de eerste helft zet De Dijk druk. SDOB krijgt de bal niet lekker weg. De bal wordt uit de tweede lijn met een boog over Loewe geschoten, maar belandt met een gelukje voor SDOB op de paal. SDOB komt met de schrik vrij. Roisin en Julia komen erin voor Zoey en Bibi. De Dijk gaat in de aanval. De voorzet vanaf de rechterkant schiet gevaarlijk door op het natte veld, maar Loewe duikt er nog net op tijd bovenop en kan de bal klemvast pakken.

  Hanna en Lotus vallen aan en combineren goed links voorin, maar de keeper van De Dijk doet steeds goed mee en komt opnieuw op tijd ver uit haar doel. Kort daarop komt Jet helemaal vrij voor de keeper in het strafschopgebied, maar de keeper staat goed opgesteld en Jet krijgt de bal niet langs de keeper in de hoek. De keeper tikt de bal eruit. Bibi komt erin voor Jolijn.

  De Dijk valt aan Janna grijpt goed in. Er is een schot op doel van De Dijk. Keeper Loewe kan de bal vangen. Meteen daarna is er weer een aanval van De Dijk. Nu komt Louwe ver uit haar doel en weet de bal uit de drukte weg te schieten. Daarna gaat de bal achter en krijgt SDOB een doeltrap.

  Bibi werkt de bal weg, maar schiet teveel door het midden. De Dijk vangt de bal op. De spits krijgt de bal op de rand van de zestien en schiet op doel, maar Loewe kan de bal opzij tikken en daarna oppakken. De Dijk dringt nu nadrukkelijker aan. SDOB krijgt de bal niet goed weg. De Dijk vangt opnieuw op en schiet van grote afstand op doel, maar ook nu is Loewe bij de les en zij houdt haar doel schoon. Niet veel later kapt de spits van De Dijk zichzelf vrij en schiet op de goal. Weer is de bal voor Loewe. Direct daarna is er nog een afstandschot van dezelfde spits. Loewe tikt de bal naast tot corner. Dan is het rust.

  De tweede helft staat Janna onder de lat. Ook De Dijk heeft van keeper gewisseld.

  Op het middenveld is Zoey net te laat. De linker spits van De Dijk is razendsnel en loopt het strafschopgebied in, maar keeper Janna komt op tijd uit haar doel en schiet de bal weg. Vervolgens is er een aanval van De Dijk over rechts waarbij Janna wederom goed uit haar doel komt.

  SDOB kiest de aanval en combineert goed voorin. Jet schiet vanuit de tweede lijn op doel. De keeper is niet helemaal balvast. Coach Zoë spoort haar spelers aan vaker op doel te schieten.

  SDOB laat De Dijk voorin combineren. Een doelpoging gaat ruim naast. Dan komt SDOB er plotseling uit met een dieptepass vanuit de verdediging. Lotus wordt rechts voorin de diepte ingestuurd, maar ze krijgt de bal niet bij een medespeler en haar voorzet gaat over de achterlijn. Keke vervangt Jet.

  De bal valt tussen verdediger Bibi en keeper Janna in. Janna komt eruit, maar de spits zit er nog tussen. Een tweede spits van De Dijk kan op doel schieten, maar de bal gaat naast het door Janna verlaten doel. Jolijn raakt bij een duel op het middenveld geblesseerd en valt uit.

  De rechterspits van De Dijk zet het op een lopen. Tijntje kan haar niet bijbenen. Haar tegenstander loopt het strafschopgebied in en schiet zelf op doel, maar de bal gaat voorlangs.

  De Dijk speelt de bal naar voren. De scheidsrechter fluit voor buitenspel. De coach van De Dijk is het hier niet mee eens en windt zich behoorlijk op. SDOB valt aan. Jet schiet vanuit de tweede lijn op doel. De bal is te hoog en gaat over. De Dijk speelt de lange bal naar voren. Hanna verdedigt in het centrum en legt terug op haar keeper Janna, die de bal weg kan schieten.

  Als de tweede helft een half uur oud is valt SDOB aan over rechts. De voorzet van Jet bereikt Zoey ter hoogte van de penaltystip. Met een droge schuiver passeert zij de keeper en maakt de 2-0.

  Even later probeert Zoey het nog eens met een schot van buiten het strafschopgebied, maar een verdediger zit ertussen en het schot mist daardoor kracht. De bal is voor de keeper.

  Tegen het einde van de wedstrijd valt De Dijk aan. Er is een botsing tussen Tijntje en de spits van De Dijk, die ten valt komt. Hoewel er niet veel aan de hand lijkt, schreeuwt zij het uit. Er wordt gefloten voor een vrije trap voor De Dijk, maar deze wordt niet meer genomen. De coach van De Dijk voelt zich ernstig tekort gedaan na de in zijn ogen onterechte buitenspelbal eerder in de tweede helft en deze overtreding in de slotfase en haalt zijn spelers van het veld. Daarmee eindigt deze wedstrijd abrupt en komt de eindstand op 2-0. SDOB behaalt drie punten en klimt één plaatsje op de ranglijst.