• Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - Amstelveen / Heemraad MO17-02

 • Zaterdag 13 april 2024
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag SDOB MO17-1 - Amstelveen/Heemraad MO17-02

  Vandaag mogen de dames van de MO17-1 aantreden op het hoofdveld voor de thuiswedstrijd tegen Amstelveen/Heemraad. Vier weken geleden werd er van Amstelveen uit met 3-8 gewonnen.

  Smilla is er niet vandaag. Zoey en Pippa nemen als eerste plaats op de bank. Keke verdedigt de eerste helft het doel. Achterin spelen Tijntje, Loewe, Janna en Roisin. Het middenveld bestaat uit Jet, Hanna en Jolijn. In de voorhoede vinden we Bibi, Lotus en Julia.

  De wedstrijd gaat rustig van start. Het is ook warm vandaag. Na een minuut of zes krijgt Jet de bal rechts voorin en opent de score met een geplaatst schot langs de keeper: 1-0.

  Na een klein kwartiertje spelen is het opnieuw Jet, die oprukt over rechts en met gemak een aantal tegenspelers passeert, waardoor ze een vrije schietkans heeft. Ze schiet de bal in de verre hoek: 2-0. Er wordt gewisseld. Zoey en Pippa komen in het veld voor Lotus en Hanna.

  Halverwege de eerste helft neemt Zoey een corner. Jolijn kan op doel schieten, maar raakt de bal niet vol. SDOB blijft in de aanval. Een inzet van Bibi is ook niet moeilijk voor de keeper van Amstelveen en kan worden opgeraapt. Bibi en Julia worden vervangen door Lotus en Hanna.

  Zoey krijgt de bal op de rand van de zestien en legt breed op Hanna, die vrij over de keeper in de verre hoek raak schiet, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop wordt Hanna diep gestuurd. De bal lijkt te hard, maar Hanna kan de bal nog vlak voor de achterlijn binnen houden, maar de keeper plukt de bal van haar voet.

  Een lange bal van achteruit gaat over iedereen heen naar lotus links voorin. Lotus snijdt naar binnen en schiet fraai met een boog over de keeper de 3-0 in het doel.

  Jet vangt een uittrap van de keeper op en legt de bal af op Zoey, die de bal maar net langs de buitenkant van de paal naast het doel schuift. Even later speelt Zoey vanaf het middenveld de bal door het midden naar Lotus, die draait, op het doel afloopt en knap langs de keeper de 4-0 erin schiet.

  Amstelveen komt er nauwelijks aan te pas vandaag. Het is SDOB wat de klok slaat. Jet kruist met de bal aan haar voet voor het strafschopgebied langs en schiet van ver met een boog de bal over de doel. Zoey ontvangt de bal op de rand van het zestienmetergebied en draait knap bij haar tegenstander weg, maar krijgt geen kracht in het schot op doel. Jolijn geeft de bal mee aan Lotus. Lotus loopt met de bal het strafschopgebied in, maar prikt de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

  Dan is het rust.

  Na de rust staat Jolijn onder de lat. Janna en Roisin starten op de reservebank.

  De tweede helft begint zowaar met een grote kans voor Amstelveen. De linkerspits van Amstelveen kapt haar tegenstander uit en schiet op doel, maar de bal komt bovenop de lat. SDOB pakt dan het spel van de eerste helft weer op. Acht minuten na rust loopt Lotus de zestien in en schuift de bal in de verre hoek: 5-0.

  Keke werkt achterin de bal twee keer goed weg, maar een derde keer moet zij haar tegenstander laten lopen. De spits van Amstelveen loopt het strafschopgebied van SDOB in, maar het schot is niet zuiver en gaat voorlangs.

  Dan is SDOB weer in de aanval. Hanna worstelt zich de zestien in en schudt drie tegenstanders af, maar stuit daarna op de keeper. Een steekpass vanaf rechts komt bij Lotus in de loop. Ze verlengt de bal knap en passeert daarmee de keeper: 6-0.

  Hanna ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied en schiet op doel, maar de bal komt recht op de keeper. Amstelveen valt aan. De spits is snel. Pippa verdedigt de bal uit over de zijlijn. Jet stuurt Julia diep. Bibi en Hannah zijn mee naar voren, maar SDOB leidt balverlies. Daarna krijgt Lotus de bal mee door het midden en schiet de 7-0 langs de keeper in de linkerhoek.

  Julia combineert met Hanna links voorin, maar haar voorzet wordt door Amstelveen weggewerkt. Amstelveen onderschept daarna de bal op het middenveld en speelt de linkerspits aan. Zij loopt op doel af en schiet, maar keeper Jolijn tikt de bal knap over de lat. SDOB valt aan en Jet maakt de 8-0.

  Bibi legt breed op Hanna, maar die is net te laat bij de bal. Amstelveen werkt weg. Janna vangt de bal op de middellijn op, maar is slordig en leidt balverlies. Ze loopt goed mee terug herstelt zich en herovert de bal.

  SDOB blijft druk zetten. Het is opnieuw Jet die raak schiet: 9-0. Hanna draait haar tegenstander voorbij het strafschopgebied in, maar haar schot wordt door de keeper naast getikt. Zoey ontvangt de bal vanaf rechts net buiten de zestien, neemt de bal in een keer op haar slof en schiet de 10-0 in de verre hoek.

  De gifbeker is nog niet leeg voor Amstelveen. In de slotfase speel Janna helemaal rechts voorin haar tegenstander uit. Haar voorzet komt bij Hanna terecht, die knap in loopt, tussen de verdedigers door steekt en de bal langs de keeper schiet. Einduitslag: 11-0. SDOB klimt na deze wedstrijd naar de tweede plaats, vier punten achter op nummer 1 Buitenveldert, maar met een wedstrijd minder gespeeld.