• Wedstrijdverslag RCZ MO17-1 - SDOB MO17-1

 • Zaterdag 16 december 2023
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag RCZ MO17-1 - SDOB MO17-1

  De laatste speeldag voor de winterstop spelen de meiden van de MO17 uit tegen RCZ. Keke verdedigt de eerste helft het doel. Achterin vinden we Tijntje, Janna, Jolijn en Loewe. Zoey, Pippa, Roisin en Bibi vormen het middenveld. Hanna en Lotus staan voorin.

  Al in de eerste minuut is er een corner voor RCZ. SDOB lijkt nog niet helemaal wakker. De bal wordt vanaf de punt van het doelgebied op de lat geschoten en valt in de verre hoek achter de paal in het net: 1-0.

  SDOB laat zich niet uit het veld slaan door deze valse start en zoekt ook de aanval. Janna verdedigt uit en geeft rechts diep op Hanna. Haar voorzet komt niet bij een medespeler. Zoey ontvangt de bal voorin, maar krijgt de bal niet op doel langs haar tegenstander. Hanna springt bij, maar ook zij stuit op de verdediging van RCZ. Janna vangt een doeltrap op op het middenveld, stoomt op en schiet van ver op doel, maar de bal is voor de keeper.

  Na tien minuten spelen valt Jolijn uit met een blessure. Julia vervangt haar. Later zal Jolijn de wedstrijd weer kunnen hervatten.

  Lotus zet goed door vanaf het middenveld en valt aan. Medespelers springen bij aan de linkerkant. Er is een schot op doel. De keeper moet naar de grond, maar zij heeft de bal.

  Aan de linkerkant draait Zoey bij haar tegenstander weg en geeft voor op Janna. Zij loopt het strafschopgebied in en speelt de bal naar Julia, maar de verdediging staat goed in de weg en voorkomt dat Julia op doel kan schieten. Janna komt op achter de spitsen en schiet van ver op doel, maar de bal mist richting en gaat rechts naast.

  RCZ valt aan over rechts. Tijntje kan haar tegenstander niet bijbenen en wordt eruit gelopen, maar de voorzet gaat voor het doel langs. Kort daarop heeft Tijntje opnieuw haar handen vol aan haar tegenstander, die fysiek sterk en snel is. Ze schiet op doel. Keke schiet over de bal heen, maar heeft geluk dat de bal net voorlangs gaat. Opnieuw profiteert de rechter spits van RCZ van haar snelheid. Ze schiet vanaf de hoek van de zestien hard en hoog op doel. De bal valt net achter de tweede paal in het zijnet: 2-0.

  RCZ komt er wederom uit de over rechts. Weer wordt Tijntje op de proef gesteld, maar Loewe geeft goed rugdekking en kan bal naar de buitenkant wegwerken. Even later krijgt Bibi de bal niet lekker uit de zestien weg. De spits van RCZ neemt de bal over en laat Keke kansloos: 3-0.

  In de slotfase van de eerste helft gaat SDOB nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, maar het lukt niet om RCZ echt in de problemen te brengen.

  Hanna komt door het centrum het strafschopgebied in, maar kiest dezelfde hoek als de keeper, die wel naar de grond moet, maar goed in de lijn van het schot ligt. Er volgen enkele doelpogingen vanaf de rand van de zestien, maar SDOB krijgt de bal niet tussen de palen. SDOB valt aan over links met Hanna aan de linkerkant, die Julia in het midden bereikt. Julia kan op doel schieten, maar haar schot mist kracht en de bal is voor de keeper.

  Janna verdedigt goed uit rechts achterin. De bal gaat langs de zijlijn naar voren. SDOB combineert goed aan de rechterkant, maar de voorzet die volgt is te hard. Een inworp op het middenveld gaat naar Zoey. Zij geeft goed diep op rechts op Julia. Haar voorzet gaat net voorbij Hanna.

  SDOB blijft aanvallen. Janna schiet vanuit de tweede lijn. Opnieuw zwaait het schot af naar rechts en gaat naast. Pippa vangt de doeltrap van RCZ op en speelt naar Julia aan de rechterkant, die in één keer voorgeeft op Hanna, maar zij krijgt haar voet niet lekker tegen de bal. Dan is het rust.

  De tweede helft staat Roisin op doel.

  Ook na rust blijft SDOB aanvallend voetballen. Lotus rukt op over de rechterkant, maar haar doelpoging wordt geblokt door de verdediger van RCZ. De bal komt rechts voorin bij Pippa. Ze schiet zelf vanaf de punt van de zestien, maar het schot mist kracht. Pippa, Julia en Lotus zetten druk rechts voorin en slepen er een corner uit.

  De inspanningen van SDOB werpen geen vruchten af. RCZ heeft maar weinig kansen nodig, maar gaat daar effectief mee om. De tweede helft is tien minuten oud als RCZ de lange bal speelt. Roisin komt uit haar strafschopgebied en is gelijk met de spits van RCZ bij de bal, maar de bal caramboleert in het doel: 4-0.

  RCZ valt opnieuw aan. Jolijn verdedigt en moet een corner weggeven. Lotus speelt de bal vanaf de rechterkant naar Zoey in het midden. Zij verlengt naar links op Bibi, maar de bal is te scherp en de keeper kan er tussen komen.

  RCZ krijgt een corner. De bal blijft hangen in de drukte voor het doel. Uiteindelijk kan Pippa de bal wegwerken.

  Een voorzet van Julia vanaf de rechterkant is te scherp en de keeper kan de bal oprapen. RCZ gaat gelijk in de tegenaanval. Jolijn werkt de bal weg naar de buitenkant.
  Zoey speelt de bal na een inworp door op Keke links voorin. Zij schiet van net buiten het strafschopgebied, maar de bal mist kracht en richting. SDOB komt er opnieuw uit met Tijntje door de as van het veld. Zij geeft goed mee op Julia rechts voorin, die het strafschopgebied in loopt en op doel schiet, maar de keeper kiest in de juiste hoek positie en heeft bal. SDOB combineert goed voorin met Julia, Tijntje en Lotus, maar de aanval wordt afgefloten wegens buitenspel.

  Het spel gaat daarna op en neer. Beide teams hebben nu moeite de bal in de ploeg te houden. Beide defensies zijn niet van plan kansen weg te geven.

  De laatste tien minuten van de wedstrijd gaan in. RCZ zet een tandje bij en valt aan. Loewe blokt de voorzet en RCZ krijgt een hoekschop. RCZ probeert het daarna maar eens met een afstandsschot, maar de doelpoging gaat ruim naast.

  Een voorzet van SDOB op de rand van het strafschopgebied bereikt geen medespeler. Er volgt een snelle uitval van RCZ. RCZ komt er met drie spelers uit, maar bij de voorzet die volgt is het buitenspel. Lotus wordt nu naar voren gestuurd. Ze rent met de bal het strafschopgebied in, maar haar schot gaat net links naast het doel.

  RCZ valt nog een keer aan. SDOB krijgt de bal niet lekker weg. Roisin kan de bal in eerste instantie wegschieten, maar een tweede inzet passeert haar, waarmee RZC op een 5-0 voorsprong komt.

  In de slotfase gaat SDOB nog op zoek naar een eretreffer. Pippa komt op over rechts en geeft de bal mee aan Lotus, die het strafschopgebied in loopt. Zij geeft de bal voor, maar daar staat geen medespeler om de bal erin te schieten.

  Loewe schiet vanuit de tweede lijn, maar het schot wordt geblokt in de drukte voor in de zestien. De bal komt bij Zoey, die ook een doelpoging doet, maar haar boogbal mist kracht en gaat naast. Het is het laatste wapenfeit van een wedstrijd waarin SDOB geen indruk heeft kunnen maken en RCZ niet serieus in problemen heeft kunnen brengen.

  Het was tevens de laatste wedstrijd van deze competitie. SDOB is op de vijfde plaats geëindigd in een poule van zeven teams. Het is echter een vertekend beeld. Door de vele regenval heeft SDOB de wedstrijden tegen de nummers zes en zeven op de ranglijst niet kunnen spelen. Wanneer SDOB hier de volle zes punten uit had kunnen halen zou er een mooie derde plaats in hebben gezeten, maar helaas zullen deze wedstrijden niet meer worden ingehaald.