• Wedstrijdverslag IVV MO17-1 - SDOB MO17-1

  Zaterdag 11 november 2023
  Door: Peter Snel

  Wedstrijdverslag IVV MO17-1 - SDOB MO17-1

  Vandaag vertrekken de dames van de MO17-1 van SDOB naar Landsmeer voor de uitwedstrijd tegen IVV om 10:30 uur. Na een week met héél veel regen is het een wonder dat de wedstrijd doorgaat, maar de weersvoorspelling zegt dat het na 10:00 uur droog blijft. IVV speelt dit seizoen 9 tegen 9, dus er wordt op een kleiner veld gespeeld vandaag. Janna heeft zich ziek gemeld. SDOB heeft vier wisselspelers op de bank.

  Jet verdedigt de eerste helft het doel. Al na een paar minuten spelen komt SDOB op achterstand, als er door het midden wordt uitverdedigd. Een boogbal komt bij de spits van IVV terecht, die wel raad weet met deze kans en de bal hoog door het midden in het doel jaagt: 1-0.

  SDOB laat zich niet uit het veld slaan door deze snelle achterstand, blijft verzorgd voetbal spelen en valt ook aan. Pippa komt in kansrijke positie rechts in het strafschopgebied van IVV, maar heeft te veel tijd nodig. De verdediging van IVV grijpt in. Kort daarop is er een schot op de vuisten van de keeper van IVV. Uit de rebound komt de bal bij Lotus terecht, die nu netjes een hoek kiest en de gelijkmaker scoort: 1-1.

  IVV valt aan. Keeper Jet keert het schot knap met haar voet. Bij een volgde aanval van IVV komt Jet op tijd uit haar doel, maar zij schiet de bal tegen de spits van IVV. Zij krijgt de bal gelukkig mee en schiet de 2-1 in het lege doel.

  Halverwege de eerste helft loopt Loewe alleen het strafschopgebied van IVV in. De bal wordt van haar voeten gelopen. Julia neemt de corner. Zoey kan ter hoogte van de penaltystip net niet haar voet er tegenaan zetten.

  Enkele minuten later is er een snelle aanval van IVV. De bal glipt goalie Jet door de benen: 3-1.

  Een aanvallende actie van Bibi rechts voorin wordt verijdeld. IVV neemt over, maar Bibi voorkomt knap dat IVV kan uitverdedigen. Even later is er een offensief van IVV. Jet komt op tijd uit haar doel. Als zij de bal weg schiet treft zij de spits van IVV vol in het gezicht.

  De weersvoorspelling dat het droog zou blijven blijkt niet te kloppen en er is een flinke hoosbui. Jolijn verdedigt goed en voorkomt dat IVV op doel kan schieten. SDOB neemt de achterbal. Bibi stuurt Julia diep links voorin. IVV zit ertussen, maar Julia pakt de bal weer op. Haar doelpoging vanaf de rand van de zestien gaat naast. Coach Zoë moedigt de meiden aan vaker op doel te schieten. Hanna neemt het advies ter harte en schiet op doel. Haar doelpoging gaat via de keeper naast. SDOB houdt er een corner aan over. Een schot van Loewe komt op de lat en stuitert vóór de doelijn terug het veld in. Julia wordt door IVV naar de grond gewerkt. De scheidsrechter vind de overtreding zwaar genoeg voor een penalty. Julia neemt de strafschop onberispelijk en schiet overtuigend de 3-2 in het doel.

  Een schot op doel van IVV wordt door Jet nonchalant met één hand gestopt. Pippa werkt de corner van IVV weg. Het levert IVV een nieuwe hoekschop op.

  SDOB gaat in de laatste minuten van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker. Hanna drukt door het strafschopgebied in. Zij schiet de bal diagaal in, maar de bal belandt op de binnenkant van de paal. Een afstandsschot van Zoey komt op de voeten van de keeper van IVV. Kort daarop speelt Zoey de bal diep op Julia, die de zestien in snijdt, maar IVV verdedigt goed. Dan is het rust.

  De tweede helft staat Smilla onder de lat. SDOB zet gelijk druk en combineert goed vanaf de middenlijn naar voren en rond het strafschopgebied, maar IVV houdt het goed dicht achterin. Een schot van Jet komt op de paal.

  Tijntje maakt hands ter hoogte van de middenlijn. De vrije trap van IVV schiet door op het natte veld, maar keeper Smilla schat het goed in en vangt de bal. Kort daarop is er een afstandsschot van IVV recht op Smilla. Even later zwaait een schot van Jet af naar rechts en gaat naast. Dan valt IVV weer aan. De spits kapt Pippa uit en schiet op doel. Smilla duikt fraai de bal eruit. Ook de corner die volgt wordt knap door Smilla onderschept.

  Bij een snelle uitval van SDOB schiet Julia vanaf de rechterkant de bal voorlangs.

  Jet rukt op en kruist naar de rechterkant van het veld. Ze schiet vanuit de draai op doel, maar de hoek is te moeilijk en de bal gaat naast. Even later verdedigen Jolijn en Roisin uit. De bal gaat via Keke naar Lotus voorin, maar de aanval loopt dood. In de tegenaanval van IVV is er een gevaarlijk schot op doel, maar Smilla duikt er wederom goed voor. De bal blijft liggen en Smilla kan deze eenvoudig oprapen. SDOB valt aan. IVV neemt over en stuurt vanaf eigen helft de spits weg. Smilla komt uit haar doel, maar is te laat. De spits schiet de bal langs Smilla in het doel en brengt de stand op 4-2.

  Vrijwel direct daarna is er een vergelijkbare bal, maar nu is Smilla op tijd en schiet de bal weg.

  Een kleine 20 minuten voor tijd rukt Jolijn op met de bal aan haar voet. Ze heeft een vrije schietkans, maar speelt de bal naar rechts op Julia. Julia zet voor. De bal komt bij Keke, die vanuit de tweede lijn met een droge schuiver over het natte veld de bal in het doel schiet: 4-3.

  Dan is er een inworp van Zoey. De bal komt op links bij Lotus, die strak in de hoek de gelijkmaker scoort.

  Beide teams willen geen genoegen nemen met een punt. In de slotfase wordt er nog volop gestreden om de volle drie punten naar zich toe te trekken. Er is een snelle uitval van IVV. De spits gaat alleen op het doel af, maar schiet over. Drie minuten voor tijd komt Lotus op over links. Zij schiet van afstand. De keeper van IVV duikt en moet een corner weggeven. Het levert geen gevaar op. In een laatste aanval van IVV blokt Hanna een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. IVV mag nog een hoekschop nemen, maar SDOB werkt de bal weg en dan klinkt het eindsignaal. Eindstand: 4-4.