• Wedstrijdverslag DRC MO17-1 - SDOB MO17-1

 • Zaterdag 20 april 2024 
  Door: Peter Snel 

  Wedstrijdverslag DRC MO17-1 - SDOB MO17-1 

  Vandaag reizen de dames van de MO17-1 af naar Durgerdam voor de uitwedstrijd tegen DRC. De thuisploeg staat vierde. SDOB staat op de tweede plaats. Vandaag wordt ook de wedstrijd tussen de nummer één Buitenveldert tegen de nummer drie De Dijk gespeeld. Het is dus een belangrijke speelronde vandaag.

  Jolijn is vandaag afwezig. Smilla en Keke starten op de bank. Lotus staat de eerste helft op doel. De achterhoede bestaat uit Roisin, Tijntje, Loewe en Janna. Op het middenveld vinden we Pippa en Bibi. Voorin staan Zoey, Hanna, Jet en Julia.

  SDOB zet gelijk druk. Na anderhalve minuut spelen is er al een kans voor Jet. Ze loopt het strafschopgebied in, maar ze wacht te lang met schieten, wordt naar buiten gedwongen en schiet Een dieptepass van Zoey is te scherp voor Hanna, maar meteen daarna komt Jet aan de bal, loopt de zestien in en schiet langs de keeper de 0-1 in het doel.

  Een fraaie dieptepass komt bij Hanna op rechts, maar haar inzet wordt door de keeper op de paal geboxt en DRC kan uitverdedigen. SDOB blijft druk zetten. Julia krijgt de bal op de rand van het doelgebied en schiet onberispelijk raak: 0-2.

  Hanna rukt vanaf het middenveld op over rechts en is haar tegenstander te snel af. Ze schiet buiten het bereik van de keeper de 0-3 in de hoek. De wedstrijd is pas zes minuten oud, maar SDOB zit al stevig in het zadel.

  DRC valt aan, maar SDOB gaat in de tegenaanval. Er is een snelle uitval van SDOB. Zoey tikt op het middenveld slim naar rechts op Hanna, die op volle snelheid op het doel afstevent, maar haar inzet gaat buitenkant paal naast. Er is een kans voor Jet vanaf de rechterkant, maar ze speelt de bal te ver voor zich uit. DRC kan uitverdedigen.

  Er volgt een offensief van DRC, maar de spits speelt de bal te ver voor zich uit en keeper Lotus kan de bal oprapen. Julia en Jet combineren voorin. Zoey legt de bal terug op Pippa. Haar doelpoging belandt in de handen van de keeper.

  De spits van DRC loopt met Loewe aan haar zij het strafschopgebied van SDOB in. Loewe maakt het haar moeilijk genoeg waardoor Lotus de bal kan onderscheppen.

  Na twintig minuten spelen komen Smilla en Keke in het veld voor Roisin en Pippa.

  DRC valt aan over links. Loewe komt goed mee terug, kapt en draait haar tegenstander uit en verdedigt uit. Direct gaat SDOB in de tegenaanval. Hanna komt rechts buitenom, maar haar voorzet is te scherp en komt in de handen van de keeper.

  Na een half uur spelen kapt de rechterspits van DRC Smilla uit en schiet met een boog, gedragen op de wind, over Lotus de bal in de verre hoek: 1-3.

  SDOB herstelt de ruime voorsprong direct en komt eruit met een bal van achteruit naar Zoey op het middenveld. Zij geeft knap mee op Hanna voorin, die zich vrij loopt de zestien in en de bal langs de keeper schuift: 1-4.

  Jet probeert het met een afstandsschot vanuit de tweede lijn, maar de bal schiet op het natte veld door en gaat ruim naast. Kort daarop verdedigt SDOB uit. Zoey verlengt vanaf het middenveld naar Hanna rechts voorin, maar haar voorzet gaat voor het doel langs en passeert iedereen.

  Pippa komt in het veld voor Zoey. Hanna geeft vanaf de rechterkant voor op Pippa in het centrum, maar zij staat buitenspel. DHC speelt de bal direct naar voren. De spits kan van buiten de zestien op doel schieten, maar het schot mist richting en is niet hard genoeg. Dan is het rust.

  Na de rust starten Janna en Zoey op de reservebank. Bibi staat de tweede helft onder de lat.

  DRC zet gelijk druk. In de eerste aanval is het nog buitenspel, maar kort daarna zetten ze opnieuw goed door en SDOB krijgt de bal niet weg in het centrum van het strafschopgebied. De spits van DRC kan de bal in het doel tikken: 2-4.

  Net als na de eerste goal van DRC zet SDOB het ook nu snel weer recht met een afstandsschot van Jet van buiten het strafschopgebied, lekker op de wind over de keeper: 2-5.

  DRC valt aan. Een schot van dichtbij wordt hard op de voeten van keeper Bibi geschoten, die knap reageert. DRC blijft in de aanval. Roisin verdedigt goed, maar schiet de bal niet lekker weg. Bibi kan het overnemen en verder uitverdedigen.

  Een kwartier na rust komt DRC er snel uit. Roisin moet alle zeilen bijzetten, maar kan het net niet bijbenen. De inzet wordt met de voet gekeerd door Bibi, maar in tweede instantie over haar heen in het doel geschoten: 3-5.

  Halverwege de tweede helft komen Zoey en Janna in het veld voor Tijntje en Julia.

  Hanna zet goed door aan de rechterkant en verovert de bal. Ze trekt het strafschopgebied in en wordt ten val gebracht, maar de bal komt naast haar bij Zoey terecht, die de bal in het lege doel schuift: 3-6.

  Een doelpoging van DRC wordt door Bibi met haar voet tot corner getikt.

  Tien minuten voor het einde verlaten Hanna en Loewe het veld voor Julia en Tijntje. Drie minuten later wordt een doelpoging van DRC door Bibi met de voet gestopt. Snel komt SDOB eruit. Lotus krijgt de bal voorin, loopt het strafschopgebied in en tikt knap vlak langs de keeper de 3-7 in het doel.

  Met nog 6 minuten op de klok gaat Roisin eruit voor Loewe.

  Jet onderschept de bal halverwege de helft van DRC en stoomt op, maar haar inzet vliegt langs het doel. Tot slot loopt de snelle spits van DRC weg bij de Broekse verdediging, loopt het strafschopgebied in en schuift de bal langs keeper Bibi in het doel, waarmee de eindstand op 4-7 wordt bepaald. Buitenveldert wint vandaag met 3-2 van De Dijk, waardoor het gat tussen de nummers één en twee met de nummers drie en vier nog groter wordt.