• Update van de Voorzitter

 • Beste allemaal,

  Inmiddels loopt het seizoen dat nooit een seizoen wilde worden op z'n eind. In dit bericht wil ik jullie vanuit het bestuur een korte update geven over hoe het gaat met de vereniging en heb ik nieuws over de contributie.

  Regiocup en toernooien
  Een seizoen dat veelbelovend begon, werd na slechts een paar speelronden afgebroken. En waar de jeugd door heeft kunnen trainen en onderling wedstrijden heeft kunnen spelen, waren er voor de senioren geen mogelijkheden. Sinds een paar weken is er iets van verruiming voor spelers onder de 27, maar als je ouder bent, dan zul je nog meer geduld moeten hebben. We hopen dat er nog voldoende tijd is voor de KNVB Regiocup. Mocht dit echter niet meer door de KNVB georganiseerd kunnen worden, dan willen we zelf met de andere verenigingen uit onze omgeving wedstrijden organiseren. Vanzelfsprekend als dit kan volgens de dan geldende coronamaatregelen.

  De jeugd van SDOB heeft gelukkig wel kunnen trainen en onderlinge wedstrijden kunnen spelen. Mede dankzij de trainers/leiders/coaches van de teams en natuurlijk Wim Drijver, Jacques Steur en Dirk de Waart wordt er iedere week volop gevoetbald. Wedstrijden tussen teams, gemixte teams, toernooitjes, meiden en jongens door elkaar, iedere zaterdag wordt er in allerlei vormen gevoetbald. Het is natuurlijk lang niet zo mooi als wedstrijden tegen andere verenigingen, maar het is wel véél beter dan niets kunnen. Ook voor de jeugdteams hopen we dat het nog mogelijk zal zijn om Regiocup wedstrijden te spelen.

  Naast de eventuele Regiocup wedstrijden, hebben we ook de hoop dat er nog voldoende ruimte is om toernooien te spelen. Wij hopen zelf dat we nog ons regioberoemde sixentoernooi kunnen organiseren.

  Voorbereidingen volgend seizoen
  Inmiddels zijn ook de voorbereidingen voor volgend seizoen in volle gang. Zoals het er nu naar uit ziet, hebben we bij de senioren één 35+ team op vrijdag, twee teams op zaterdag (selectie) en zes teams, waarvan één 45+ team, op zondag.

  Bij de jeugd wordt er ook al volop gepuzzeld op de indelingen van de teams en zijn we bezig met het zoeken naar en indelen van de trainers.

  We hopen natuurlijk dat iedereen blijft voetballen volgend seizoen (zo'n seizoen kan natuurlijk nooit je laatste zijn), maar mocht je toch willen stoppen bij SDOB, geef dat dan aan vóór 1 mei bij Ans Evenboer via ledenadministratie@sdob.nl.

  Zodra alle teams bekend zijn, kunnen we ook de indelingen maken voor de trainingen. Het zal een hele puzzel worden, vooral omdat de kans aanwezig is dat ons halve derde veld gebruikt zal worden voor de tijdelijke huisvesting van de school.

  Financieel
  Ook bij SDOB heeft corona een gat geslagen in de begroting. Een behoorlijk deel van onze inkomsten is weggevallen, terwijl de kosten nauwelijks gedaald zijn. Een belangrijk deel van de weggevallen omzet komt uit de kantine. Wel zijn we gezegend met zeer trouwe sponsoren. Onze dank is dan ook zeer groot naar alle sponsoren die ons in deze moeilijke tijden trouw zijn gebleven. Ook hebben we goed gebruik kunnen maken van een aantal subsidieregelingen waardoor we een deel van het verlies kunnen opvangen.

  Vanzelfsprekend letten we goed op alle kosten en kijken we of bepaalde investeringen nu plaats moeten vinden of dat we ze even kunnen uitstellen. We waren en zijn gelukkig een financieel gezonde vereniging met wat reserves om tegenvallers op te vangen, waardoor we nu niet in grote financiële problemen zijn (gekomen). Het eindplaatje van het seizoen kunnen we na de zomer opmaken, veel zal nog afhangen van welke wedstrijden gespeeld kunnen worden, of de kantine weer open kan en of we nog een toernooi kunnen organiseren. Verder gaan we er natuurlijk ook vanuit dat we volgend seizoen weer een 'normaal' seizoen zullen hebben.

  Contributie
  Als speler van een seniorenteam of als vadervoetballer heb je dit seizoen nauwelijks gebruik kunnen maken van de faciliteiten van SDOB. Je hebt niet kunnen trainen, maar een paar wedstrijden kunnen spelen en niet gezellig met elkaar de nazit kunnen doen. Ook kunnen wij ons voorstellen dat er leden zijn die zelf financieel geraakt zijn door de coronamaatregelen.

  Graag willen wij als bestuur van SDOB die seniorenleden die daar behoefte aan hebben, de mogelijkheid geven om de helft van de contributie van dit seizoen terug te vragen. We hebben gekozen voor de helft, omdat voor SDOB wel alle kosten zijn doorgelopen. Dit aanbod geldt alleen voor seniorenleden en vadervoetballers.

  Mocht je deze tegemoetkoming graag willen, dan kun je dit via e-mail aangeven bij Jorrit Verweij, onze penningmeester, via penningmeester@sdob.nl. Vanzelfsprekend hopen we als vereniging dat, als je het geld kunt missen missen, je hier geen gebruik van zult maken. Weet dan dat je bijdrage zeer gewaardeerd wordt en goed gebruikt zal worden.

  Contributie volgend seizoen
  We hebben ook de contributie voor volgend seizoen vastgesteld. We hebben besloten deze gelijk te houden aan dit seizoen. Voor de vereniging scheelt het heel veel werk als de contributie via automatische incasso geïnd kan worden. Mocht je hier nog geen toestemming voor hebben gegeven, dan wil ik je vragen om dit alsnog te doen via het incassoformulier op de site. Als je dit invult dan maken wij het verder in orde.

  Tot zover een update vanuit het bestuur van SDOB. Mocht je nog vragen hebben of graag dingen willen delen, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij of één van de andere leden van het bestuur.

  Op naar een mooi einde van het seizoen en een hele fijne zomer!

  Hartelijke groet,

  Sander ten Dam

  Voorzitter SDOB