• Timo terug in Broek

  • De Broeker voetbalkenner weet het natuurlijk al: AZ-verdediger Timo Letschert woont tegenwoordig in ons dorp. Dat hij het naar zijn zin heeft zien we in een leuk filmpje van Groot Waterland, waarin we ons dorp zien schitteren in de zon van het vroege voorjaar. Goed om te weten dat Timo de dorpse mores al onder de knie begint te krijgen, want inderdaad, in Broek groeten wij elkaar op straat…😉

    De verslaggever had natuurlijk wel even moeten doorvragen naar het voetbal- en dorpsverleden van Timo. Deze lacune vullen wij dus maar op.

    Timo, bouwjaar 1993, woonde in zijn jeugd in Broek. En wat doe je dan, je meldt je aan bij SDOB, logisch, en je begint aan je voetbalcarrière. Als je talent hebt, stroom je door naar het grote werk. Dit was precies wat Timo deed. In zijn spelersprofiel staan grote clubs als FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht, Sassuolo (Serie A), HSV (Bundesliga) en nu AZ. Alles bij elkaar een imposante loopbaan dus, die begon in Broek en die nog volop ‘in progress’ is.

    Tzt afbouwen bij SDOB, Timo?

  • Nabrander: de redactie heeft Timo al een tijdje in beeld. Kijk maar eens naar dit bericht uit een nieuwsbrief uit 2015: