• SDOB laat het liggen tegen DEM

  • DEM maakte het ons zaterdag niet gemakkelijk, op en langs het veld, maar we lieten het zelf ook behoorlijk liggen. Voor het eerst in lange tijd weer eens verloren, we waren bijna vergeten hoe dat was.

    Dit schreef onze vaste reporter Willem Haars in de WhatsApp groep SDOB Toeschouwers:

    Afgelopen zaterdag zonder Rick (wintersport) en Yannis (geblesseerd) de uitwedstrijd tegen DEM. Deze hele grote club uit Beverwijk staat bekend als fel en behoorlijk agressief als het moet. En dat bleek ook zo. In het veld behoorlijk fysiek en langs de lijn behoorlijk vervelend, verbaal gesproken.

    En SDOB stond de eerste minuten nog niet helemaal aan, dus net als tegen Volewijckers stonden we binnen enkele minuten 1-0 achter. Na 20 minuten kregen we iets meer grip op wedstrijd. Maar we bleven 20 meter teveel naar achter hangen waardoor we te weinig druk naar voren kregen en sloten niet snel genoeg aan. Totdat Eros uit het niets goed oplette, de keeper de bal ontfutselde en 1-1 maakte. En 3 minuten later vervolgens met buitenkantje voet vanaf de achterlijn zijn 2e en mooiste goal van de middag maakte. Met de rust dus toch 1-2 voor.

    In de 2e helft deed DEM er echter een schepje bovenop en zijn wij er eigenlijk niet meer aan te pas gekomen. Het gevolg was dat zij redelijk snel 2-2 en 3-2 konden maken. DEM was scherper en feller zaterdag en heeft verdiend gewonnen, zo eerlijk moeten we zijn. Het was niet onze beste wedstrijd met ook nog eens onnodige kaarten. Volgende week naar Castricum.