• Oekraïners, Nederlanders, Broekers, SDOB-ers

  • Sinds eind februari zijn duizenden Oekraïners, op de vlucht voor oorlog en geweld, in Nederland opgevangen. Dan komen ze ook terecht in Broek, waar de opvang op allerlei manieren vorm krijgt. Want we zijn een dorp met betrokken en actieve mensen die graag iets organiseren. Je hebt het dan al snel ook over SDOB. Want actieve en betrokken Broekers zijn ook vaak actief voor de club.

    Voor de vluchtelingen hebben we vanuit de club tot nu toe het volgende geregeld. In de bestuurskamer hebben we een huiskamer ingericht in de bestuurskamer, een ontmoetingsplek onze gasten vier ochtenden in de week kunnen samenkomen. Daarnaast kunnen kinderen die dat willen, meevoetballen en trainen met onze jeugdteams. Er zijn al verschillende kinderen die dat doen. Ook bij de senioren doet er intussen een Oekraïense gast mee. Een hele goede ook nog, zelfs…

    Meer lezen over Broekers - en SDOB-ers - die alles uit de kast halen voor de ‘Broekraïners’ kun je in een item van Mischa Korzec in NH Nieuws van 30 maart, en in het prachtige stuk van Marcia Luyten in de Volkskrant van 15 maart.

    Wij – Broek en SDOB - leven mee met de Oekraïense gasten. En we hopen dat ze zich thuis voelen en straks kunnen terugkijken op een, naar omstandigheden, plezierige tijd in ons dorp en bij onze club.

    Sander ten Dam (voorzitter)