• Krijn traint jeugd in Nepal

 • Als je SDOB-er bent, kun je je natuurlijk ook buiten Broek met voetbal bezig houden. Dat is precies wat Krijn Koeweiden, selectiespeler en jeugdtrainer, gaat doen.

  Wat is het geval? Vanaf 24 maart geeft Krijn ten minste twee maanden voetbaltraining aan kansarme kinderen in Nepal. Deze kinderen zijn leerlingen van de Maya Universe Academy, een school in Udhin Dhunga in Tanahun. Twee jaar geleden heeft hij deze school al eens bezocht en hij vindt het super leuk om nu iets concreets te kunnen bijdragen. Voetbal is in Nepal een opkomende sport. De kinderen vinden het fantastisch en willen allemaal professional worden. Dat maakt het voor Krijn extra gaaf om de kinderen te trainen.

  Gebrek aan materiaal
  Er is één maar. Veruit de meeste kinderen hebben geen voetbalschoenen. Ook zijn er veel te weinig voetballen. Daarom wil Krijn ter plekke schoenen en ballen kopen zodat de kinderen kunnen meedoen aan zijn trainingen. Dat kost natuurlijk geld, donaties zijn meer dan welkom dus!

  Ter indicatie: een paar voetbalschoenen kost €8 en een bal €4.

  Krijn wordt al door veel selectieleden ondersteund, maar we willen de andere SDOB-ers natuurlijk de kans geven om ook te doneren. Voor de liefhebber die deze kans wil benutten:

  • IBAN: NL77INGB0792932021
  • Naam: KH Koeweiden
  • Omschrijving: Maya Universe Academy

  Maya Universe Academy
  Maya Universe Academy is een Nepalese schoolorganisatie opgericht door een Nepalees samen met Nederlandse studenten. Het is een school voor kansarme kinderen uit een lage kaste, die geen of nauwelijks toegang hebben tot onderwijs. De leeftijden van de kinderen variëren van 5 jaar tot en met 17 jaar.

  De kinderen krijgen les van vrijwilligers. De school is dus ook volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Ze zijn nu bezig met projecten om zelfvoorzienend verder te kunnen, door het houden van vee en het maken van moestuinen. De kinderen leren Engels en sporten veel om zo zich zo volledig te kunnen ontwikkelen. Het mooie van de school is dat de leerlingen leren praten over hun familie, over kaste-discriminatie en over de armoede in het land. Klik HIER voor meer info over de school.

  Krijn heeft enorm veel zin en SDOB is trots op hem. De avonturen van Krijn zijn te volgen via Instagram: @journeythroughnepal.

 • Foto - update