• Krijn en Maya Universe Academy blij met sponsors

 • Krijn en Maya Universe Academy blij met sponsors
 • In maart kon u lezen dat onze Krijn Koeweiden voetbaltraining ging geven aan de leerlingen van de Maya Universe Academy in Nepal. Aan de spullen mag het natuurlijk nooit liggen en dus vroeg Krijn om bijdragen voor voetbalschoenen en ballen. Dat leverde heel wat donaties op, en de trainingen werden een groot succes.

  Krijn is inmiddels terug in Broek en wil alle gevers graag bedanken. Dat doet hij zo:

  Beste donateurs en leden,

  Ik ben nu ongeveer 2 weken terug in Nederland na een avontuur van bijna 4 maanden in Nepal!

  Maya Universe Academy en ik zijn alle donateurs enorm dankbaar. Ik heb voor +- 50 kinderen schoenen, sokken, ballen en hesjes kunnen kopen. Zonder jullie was dit nooit gelukt!

  Ik ging in maart alleen naar Nepal. Ik verbleef bij een Nepalese familie voor een week. Daarna vertrok ik naar de school waar ik voetbaltraining ging geven. De school bestaat uit kansarme kinderen van de leeftijd 6-17. Ik gaf in de ochtend voor school begon training aan de oudere jongens en meiden, dan tijdens de lunchpauze aan de kleine kinderen en na school deden we vaak toernooitjes of wedstrijden. Daarnaast gaf ik 1 les Engels per dag aan grade 3. Het veld ligt naast de school hoog in de bergen met een prachtig uitzicht op een dal vol rijstvelden en houten huisjes. Als iemand misschoot moest die de bal halen ergens in de rijstvelden beneden haha.

  Ik heb enorm veel geleerd op de school. Omdat ik trainer was bouwde ik al snel een hele hechte band op met de kinderen. Ik voelde me een van hen en heb ze geprobeerd veel te leren. Ik liet ze filmpjes zien van o.a. Messi en Iniesta, ze vonden het geweldig.

  Door de slechte coronasituatie in India en Nepal was de school genoodzaakt te sluiten in mei. Ik heb daarna de trekking ‘Annapurna Circuit’ gedaan en nog rondgereisd.

  Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage! Voor meer foto’s kunt u het Instagram account @journeythroughnepal volgen.

  Vriendelijke groet,

  Krijn Koeweiden

  Een prima actie, vonden en vinden wij. En een beetje mondiale exposure voor SDOB kan ook geen kwaad...