• Henk Bolks overleden

 • Op dinsdag 24 januari 2023 is SDOB-erelid Henk Bolks overleden.

  Al langere tijd woonde Henk niet meer thuis in Broek in Waterland. Vanaf mei 2022 verbleef hij afwisselend in het ziekenhuis en een verpleeghuis. Begin december 2022 is zijn vrouw Suze verhuisd naar Purmerend, medio december 2022 ging ook Henk naar het nieuwe adres. De eerste drie weken hebben zij daar samen erg genoten. Vanaf de tweede week van januari 2023 ging de gezondheid van Henk echter hard achteruit, waarna hij op 24 januari rustig en vreedzaam is ingeslapen.

  Henk heeft een rijke historie bij SDOB. Jarenlang als voetballer, meestal aanvoerder. Later ook in het jeugdbestuur en het bestuur, en als elftalleider bij het eerste elftal. Talloze bardiensten heeft hij gedraaid, jarenlang ook op de trainingsavonden. De laatste jaren was Henk vooral actief bij de onderhoudsploeg, op de maandagmorgen.

  Henk was heel actief bij de deelname van diverse jeugdteams aan een internationaal voetbaltoernooi in Frankrijk (1984 en 1985). Bij het 75-jarig bestaan van SDOB in 2003 blonk Henk uit in de jubileumcommissie (zie ook het artikel uit de jubileumuitgave van 2003 hieronder).

  Bij vele partijen en feesten was Henk aanwezig, altijd goed geluimd en met een positieve uitstraling.
  Zijn humor was ongekend. “Er gaat veel humor mee de kist in”, zo vatte de plaatselijke Broeker melkboer dat deze week kernachtig samen. Henk had een sterke eigen mening en je moest van goeden huize komen om hem om te turnen. Maar hij had ook altijd respect voor een andere mening, en dat sierde hem.

  In het weekend van 28 en 29 januari 2023 spelen de SDOB-spelers van de seniorenteams met een rouwband om. Voor de aftrap zal er één minuut stilte gehouden worden.

  Op dinsdag 31 januari 2023 wordt Henk in kleine kring – geheel conform zijn eigen wens – gecremeerd.

  SDOB denkt met plezier en respect terug aan Henk. Wij wensen Suze en haar gezin heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Meer informatie: Joost Philippona - 06 83206817.

  SDOB 75 jaar: download het verhaal van Henk