• Haal je spelregelbewijs!

 • Het KNVB Spelregelbewijs

  Spelers van 16 jaar en ouder (dit jaar de spelers geboren in 2006/2007) zijn verplicht het KNVB-spelregelbewijs te halen. Dat maakt je van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Als je de regels kent, speel je sportiever en je wint makkelijker!

  De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz.nl opgezet. Een flitsende site die jou op een speelse en duidelijke manier voorbereidt op het behalen van het spelregelbewijs. Met veel oefenmogelijkheden en er is uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

  Bewijs halen via Voetbalmasterz

  Ben je klaar om het spelregelbewijs te halen? Ja, activeer dan je account met de gegevens de je hebt gekregen. Na het activeren kan je inloggen en aan de slag.

  Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst vijf levels doorlopen. Elk level heeft tien vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Bij level 1 moet je minstens vijf juiste antwoorden geven. Bij level 2 dus zes. Bij level 3 zeven, bij level 4 acht en bij level 5 negen.

  Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Tot je klaar bent voor de eindtoets. Deze heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben. Als het je hierin niet is gelukt, vraag dan iemand van je club of hij/zij je kan helpen.

  Heb je vragen? Mail dan naar SPELREGELBEWIJS@KNVB.NL of naar onze eigen organisator Wim Drijver.

  Voetbalmasterz - Inloggen