• Gesigneerde wedstrijdshirts voor deelnemers clinic

 • 28 december, de eerste clinic van de New Wave Academie is een feit. De clinic opgezet door Jip Molenaar en Krijn Koeweiden wordt in uitstekende banen geleid door Keanu Hoeboer, een vriend van Jip.

  Van 10:00 tot 16:30 werden de kinderen vermaakt, te beginnen met een training van iets meer dan een uur, waar de kinderen hun skills konden oefenen. De trainingen werden onder meer gegeven door profvoetballers Lesly de Sa (voormalig Ajax en Champions League speler) en Yassin Zakir (speler van Telstar en ex-international zaalvoetbal).

  Na de eerste training kregen de kinderen warme chocomel en konden ze wat eten. Daarna kwam professioneel Freestyler Samir Skills langs om de kinderen een show in de hal te geven, en vervolgens elk kind 1 tegen 1 een panna te geven. Dit werd een groot succes en het geschreeuw en gejuich van de kinderen was ver buiten de hal te horen!

  Voor de tweede training waren er diverse parcours uitgezet met verschillende voetbaltechnische oefeningen. De resultaten van de kinderen bij de parcours werden gemeten en zo konden de spelers punten winnen voor de prijs van parcourwinnaar 2021.

  Nadat alle parcours waren doorlopen was het tijd voor een uitgebreide lunch. Daarna werden de kinderen opnieuw naar de hal geroepen om daar Sjaak Swart te interviewen. Meneer Swart begon met een verhaal te vertellen over zijn carrière als profvoetballer, waarna de kinderen hun eigen vragen konden stellen. Aan het einde had meneer Swart ook nog als verrassing een gesigneerd Ajax-shirt van hem meegenomen, dus zijn bezoek werd een enorm succes voor de kinderen. Het shirt is later op de dag verloot!

  Na het interview was het laatste onderdeel van de clinic: het toernooi. Alle spelers werden ingedeeld in teams van 5 en er werden 1.5 uur lang onderling wedstrijdjes gespeeld met tenslotte een finale.

  Al met al een meer dan geslaagde dag die werd afgesloten met de uitreiking van 3 prijzen, een gesigneerd wedstrijdshirt van Micky van de Ven (speler VFL Wolfsburg) en het gesigneerde wedstrijdshirt van Sjaak Swart!

  Na de kerstvakantie gaat de New Wave Academie verder met de zondagochtendtrainingen en aankomende zomer zal er zeker weer een clinic plaatsvinden!