• Eerbetoon aan (Ome) Jan van Riessen

 • SDOB heeft verdrietig nieuws. Erelid (Ome) Jan van Riessen is op zondag 6 november 2022 op 92-jarige leeftijd overleden.

  Jan van Riessen, voor velen Ome Jan, is een icoon binnen onze club. Jarenlang is hij jeugdtrainer bij SDOB geweest voor de jongste jeugd (toen de welpen, nu de F’jes/JO8) en de oudste (junioren) jeugd. Ome Jan had talent om met jeugd om te gaan.

  Legendarisch waren zijn trainingen in een hoekje van het hoofdveld, wat zeer tegen de wens van het bestuur in was. Hij deed het stiekem toch. Weer of geen weer, Ome Jan was er en zijn trainingen gingen altijd door. Hij was streng, maar altijd rechtvaardig.

  Naast jeugdtrainer was Jan elftalleider bij veel jeugdteams van SDOB. Zo ook van het zeer succesvolle juniorenteam waarin onder anderen Willem Haars, George Geugjes, Edwin Lebrun, Willem Malenstein, Erik Plas en Hans Spaan speelden.

  In 1971 stond Jan als trainer aan de wieg van het damesvoetbal bij SDOB. Niet alleen trainde hij het damesteam en het dames zaalvoetbalteam, ook hier was hij elftalleider. Het damesvoetbal heeft hij altijd gestimuleerd, wat resulteerde in meer dan vriendschappelijke wedstrijdjes: Jan hielp de dames naar competitiedeelname.

  Jan van Riessen kende ook een eigen voetbalcarrière. Hij maakte deel uit van een legendarisch eerste elftal met onder anderen Jan en Tom van Gogh, Dik Kelderman, Jaap Kouwenoord, Jan Tromp Sr. en Henk van Rijn. Er hangt nog steeds een mooie zwart-witfoto van dit team in de kantine.

  Buiten het voetballen om verrichtte Jan samen met zijn vrouw Lenie tal van hand-en-spandiensten voor de club. Van het schoonmaken van de kantine tot het schoonhouden van de kleedkamers, zij zorgden dat het in orde kwam. De laatste jaren was Ome Jan tot op hoge leeftijd nog actief bij het onderhoud op en rond het veld: schilderen, graafwerk, timmerwerk, snoeien… Kortom, alles wat nodig is om het terrein van SDOB in optimale conditie te brengen en te houden.

  Jan van Riessen, gesteund door zijn vrouw Lenie, heeft ontzettend veel betekend voor SDOB in het algemeen en voor de jeugd in het bijzonder. Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn lieve vrouw Lenie en zijn naaste familie, vrienden en bekenden.

  Aanstaande zaterdag 12 november wordt Ome Jan naar zijn laatste rustplaats gebracht, de begraafplaats te Broek in Waterland. De familie stelt het zeer op prijs als zoveel mogelijk SDOB’ers Ome Jan een laatste groet brengen. Om 12.30 uur vormen wij daarom als SDOB een erehaag vanaf de ingang van de begraafplaats richting het Roomeinde. Fijn als jullie aansluiten.