Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Wie wint de Waterlandcup?

15-6-2017

Eerste editie 3-tegen-3 toernooi voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Op zondag 9 juli organiseren Plezierinvoetbal.nl en SDOB het WK Waterland. Tijdens dit 3-tegen-3 toernooi strijden jongens- en meisjesteams binnen drie leeftijdscategorieen om de felbegeerde Waterlandcup.

Het is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend sportevenement waarbij de teams worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: onder 9, onder 11 en onder 13. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er overigens nog meer te doen op Sportpark Het Noordsche Bosch. Zo zal er ook worden gestreden voor de prijs van voetballer of voetbalster met het hardste schot en de snelste dribbel.

Straatvoetbal terug op de velden
Achterliggend doel van het toernooi is om een gezonde levensstijl en de terugkeer van het straatvoetbal te promoten. De nadruk ligt daarbij op een sfeer waarin kinderen zelf bepalen.
Dus zonder coaches of leiders, maar vooral met de steun van hun familie en vriendjes.

Rikkert de Ruiter, jeugdcoördinator van SDOB legt uit: “De spelertjes bepalen zelf wat er gebeurt op het veld en hebben geen coach die hen dingen voorzegt. Spelers moeten tijdens dit soort wedstrijdjes snel keuzes maken en goed samenwerken. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling.”

Djordi Hopman, oprichter van Plezierinvoetbal.nl, vertelt waarom dit soort toernooien leuk en belangrijk zijn: “De beste Nederlandse voetballers leerden het op de straat, zoals Johan Cruijff, Marco van Basten en Clarence Seedorf. Tegenwoordig voetballen kinderen steeds minder op deze manier. Door deze kleine partijen komen spelers vaak in de 1-tegen-1 situatie en ontwikkel je als kind je individuele techniek en handelingssnelheid”

Alle informatie op een rijtje