Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Update: Kunstgras gevaarlijk?

7-10-2016

Onze voorzitter Ruprecht Hermans heeft inmiddels contact gehad met de Gemeente, de eigenaar van onze velden. Ook het SDOB kunstgrasveld is bestrooid met korrels gemaakt van oude autobanden (SBR-rubbergranulaat). De meeste organisaties, waaronder de KNVB, wachten verder onderzoek naar de mogelijke gezondheidsrisico's af. Het bestuur van SDOB is van mening dat iedere zorg er één te veel is. Daarom gaan wij met de Gemeente overleggen of het mogelijk is de korrels zo snel mogelijk te vervangen door een alternatief product dat niet schadelijk is. De Gemeente heeft gezegd dat dit overleg volgende week kan plaatsvinden.

Het blijkt inmiddels dat sommige verenigingen radicale maatregelen nemen en hun kunstgrasvelden hebben gesloten. Het bestuur van SDOB is van mening dat spelers en ouders van spelers zeer goed zelf kunnen bepalen of zij de risico’s te groot vinden. Mocht iemand niet op kunstgras willen voetballen, dan zullen wij dat respecteren en indien nodig de wedstrijden afgelasten. Verder zullen uit voorzorg in ieder geval keeperstrainingen en wedstrijden en trainingen van onze jongste leden (mini's en de jongste meisjes) op gras plaatsvinden en zal voor zover de beschikbare ruimte dat toelaat het gebruik van het kunstgras worden beperkt.

Uiteraard is het bestuur ook benieuwd naar jullie reacties. Het bestuur hoort ook graag van leden die expertise hebben die zou kunnen bijdragen aan een snelle oplossing van het probleem. Reacties kunnen jullie sturen aan bestuur@sdob.nl.

Voorzitter Ruprecht is daarnaast morgenochtend (8 oktober) bij SDOB aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bestuur SDOB