Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Overlast op SDOB-terrein leidt tot strakkere regels

15-7-2016

Bestuursmededeling

Het bestuur heeft de afgelopen tijd niet moeilijk gedaan als kinderen en jongeren een keer een balletje trappen op het kunstgrasveld buiten de periodes van reguliere openstelling. We zouden dat graag zo houden, maar de afgelopen tijd blijkt dat daar ernstig misbruik van wordt gemaakt.

Onze naaste buren, de zeilschool, schrijven ons het volgende:

De afgelopen zomers ervaren wij de aanwezigheid van jongeren op kunstgrasveld op ongepaste tijden de hele dag tot 's avonds laat en soms tot de vroege ochtend (!) als een zware overlast.

Nogmaals, we hebben geen moeite met wedstrijden en trainingen, maar hier spreken we van groepjes jonge mannen, die de godganse dag en avond tot het donker is (en dat is het behoorlijk laat) continue tegen ballen trappen onder vaak luid geschreeuw, met kabaal tegen de vanghekken, vaak onder 'begeleiding' van 'gezellige' muziek uit een draagbaar apparaat.

Regelmatig komt de bal ook over de hekken in de sloot terecht. De mannen gaan dan als gekken staan brullen om onze aandacht om de bal terug te werken. Een vriendelijk verzoek is het zelden, een commando maar al te vaak. Ook al zijn ze 'sportief' bezig en kunnen ze niet stoppen met lopen en schieten, omlopen is teveel inspanning.

Voorts heeft de onderhoudscommissie geconstateerd dat er zelfs mensen waren die op het pas ingezaaide hoofdveld gingen voetballen. Ook laten gebruikers regelmatig rotzooi achter die dan door de leden van de onderhoudscommissie weer moet worden opgeruimd. Gloednieuwe dure netten zitten na een paar weken al weer vol gaten, omdat kinderen ze als klimrekken gebruiken.

Dit is uiteraard onaanvaardbaar. Wij pachten het terrein van de gemeente en hebben de plicht daar goed voor te zorgen. Verder besteedt de club zijn geld liever aan goede trainers dan aan reparatie en vervanging.

Binnen het bestuur zien wij geen andere oplossing dan wederom het verbod op het betreden van het terrein buiten de officiële openstellingstijden streng te gaan handhaven. In eerste instantie zullen we dit beperken tot de avond en nacht vanaf 19.00 uur, omdat de overlast overdag nog wel beperkt lijkt.

Wel verwachten wij van alle ouders, dat zij hun kinderen er regelmatig op wijzen dat zij zorgvuldig moeten omgaan met de eigendommen van de club. Die zijn er ten slotte om het mogelijk te maken volgend jaar weer lekker te voetballen. De doelen zijn geen klimrekken, daarvoor moet je naar de speeltuin.

Wij zullen na 19.00 uur de politie inschakelen en wijzen er op dat overtreding van het verbod het terrein te betreden tot hoge boetes kan leiden. Onder begeleiding van een volwassene kan het wel, zolang die er voor zorgt dat het terrein wordt gebruikt waar het voor is bedoeld.

Namens het bestuur,

Ruprecht Hermans