Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Zonder respect geen voetbal

23-3-2016

SDOB staat bekend als een plezierige club, waar het op en naast het veld gemoedelijk en correct toegaat. Maar, zelfs bij SDOB blijft het een uitdaging om in de praktijk altijd naar onze filosofie te leven, en het komt zelfs voor dat we soms dingen doen waarvan we achteraf zeggen 'had dat niet een beetje anders gekund?'.

Onze voorzitter zegt hier de volgende verstandige dingen over...

Toen ik in 1997 de eerste zoon bij SDOB opgaf (van de vier) was het eerste wat mij opviel de hartelijke en vriendschappelijke sfeer die er heerste. Al snel maakte ik deel uit van het clubje ouders dat regelmatig langs de kant te vinden was om fanatiek doch op beschaafde toon hun eigen kinderen maar met name ook het hele team aan te moedigen. Ik schopte het na enige tijd zelfs tot coach en, hoewel ik regelmatig adviezen kreeg van de ouders, was dat altijd goed gemeend. Nooit heb ik me bij SDOB bedreigd gevoeld of me verbaasd over ongepast gedrag aan de kant of op het veld. Als voorzitter van de jeugdcommissie bleef het mij opvallen: SDOB’ers gaan met respect om, niet alleen met clubgenoten, maar ook met de tegenstander en de scheidsrechter. Kortom, we zijn een club om trots op te zijn, een club waar ik met plezier voorzitter van ben.

En mochten wij onszelf ondanks onze goede intenties toch een keertje laten gaan, dan vertrouw ik erop dat wij SDOB’ers die zich in het heetst van de strijd vergissen en gedrag vertonen dat niet door de beugel kan, daar onmiddellijk op aanspreken. Ik moet er niet aan denken dat ik mij ooit namens SDOB zou moeten verantwoorden voor leden die tijdens wedstrijden scheidsrechters luidkeels bekritiseren, jeugdleiders van het andere team hun eigen waarheid trachten bij te brengen of de spelers van de tegenpartij proberen te intimideren.

Laten wij er voor zorgen dat onze club bij de buitenwereld bekend blijft staan als onder alle omstandigheden gastvrij, vriendelijk, respectvol en bovenal sportief!

Prettige paasdagen vast voor iedereen.

Ruprecht Hermans

Voorzitter SDOB