Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Gezond snoep: appels voor de jeugd

26-5-2015

Hieronder het verslag van BroekLab over de bijzondere appelactie voor de jeugd van SDOB:

Op zaterdagochtend 25 april kregen alle SDOB-teams die thuis speelden een emmertje appels bij hun limonade. Dit was een initiatief vanuit Broek Lab.

Het is namelijk mogelijk om zelf appelbomen op het SDOB-terrein te planten zodat kinderen de groei van de appels kunnen volgen en uiteindelijk uit hun ‘eigen’ boomgaard kunnen eten. Voordat we deze stap zetten, wilden we testen wat de voetballers vinden van een appeltje tijdens de rust.

De 150 appels werden aangeboden door Dick Schaap, groothandel voor groente en fruit en Jesse, groente en fruit. Deze werden verdeeld over groene emmertjes die met de limonade in de kleedkamers werden klaargezet. Ook stond er, voor ieder die wilde, een grote mand vol appels op de bar in de kantine.

Na de wedstrijden wachtten we de spelers op om ze te interviewen. De reacties op de vraag wat ze van de appels vonden liepen uiteen van ‘Grappig’, ‘Lekker’, ‘Je krijgt er energie van’, ‘Aardig dat we een gratis appel krijgen’, ‘Gaan jullie dit elke keer doen?’ tot ‘Ze zijn een beetje zacht’ en ‘Ik heb geen appel gegeten want ik ben jarig.’ De antwoorden op de vraag wat voor soort appels lekker zijn, varieerden van groen tot rood en van zoet tot zuur. Over twee dingen waren alle kinderen het eens: ze moeten klein en hard zijn.

We vroegen de kinderen ook wat ze met het klokhuis hadden gedaan. De meeste klokhuizen gingen in de vuilnisbak of terug in de emmertjes. De meisjes van D3 hadden een voorkeur voor de sloot en Mees uit de E2 at zijn klokhuis gewoon op.

Niet alle appels zijn opgegeten, maar de meeste wel. Dat weerspiegelt ook de reacties van de kinderen. Niet iedereen was enthousiast maar het overgrote deel was heel blij met een appeltje tijdens de rust. Sommige spelers die nog geen appel hadden gegeten renden na de wedstrijd naar de kantine om er alsnog eentje te bemachtigen. De mand op de bar was aan het einde van de ochtend dan ook vrijwel leeg. Al met al dus een succesvolle actie, die wat ons betreft een vervolg krijgt. Komend najaar willen we starten met de aanplant van kleine appelboompjes.

Fiona van Heemstra - BroekLab

PS Kijk ook op de Facebook pagina van BroekLab