Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Voorzitter Sander praat ons bij

3-6-2020

Beste allemaal,

Het is al eerder gezegd, maar doordat we op zaterdag en zondag geen wedstrijden hebben, is er weinig gelegenheid om even bij te praten. Daarom een korte update van het bestuur via deze weg.

Trainen en Summer Clinic
Inmiddels hebben we er alweer een paar weken met trainingen op zitten. Het was voor sommige teams nog een beetje wennen om het weer in te passen in het schema én voor de oudere jeugd en volwassenen om op 1,5 meter te trainen. Toch is het allemaal heel goed gegaan. Het is mooi om te zien met hoeveel plezier er getraind wordt. Iedereen is blij dat zij/hij weer met vrienden op het veld kan staan, al is dat (nu nog) alleen maar met trainen. Het gaat vooral zo goed omdat alle trainers (het hele jaar al, maar ook na de nieuwe start) met veel enthousiasme de trainingen voorbereiden en geven. Onze dank en waardering voor hun inzet is dan ook heel groot.

En we stoppen niet met trainen. De senioren, van selectie tot de andere senioren elftallen gaan sowieso door en voor de jeugd is door René de Vries (hoofd jeugdopleiding) en Nick van der Bunt (hoofdtrainer senioren) een Summer Clinic georganiseerd. Iedere week wordt er op maandag en woensdag training gegeven. Je traint met je leeftijdsgenoten en per leeftijdsgroep is er een toegepaste training, met bijvoorbeeld extra aandacht als je volgend seizoen naar een groter veld gaat. En het goede nieuws is dat vanaf nu ook de oudere jeugd geen afstand meer hoeft te houden bij het buitensporten. Vanzelfsprekend is er ook veel aandacht voor techniek. Als je vakantie dit jaar niet door kan gaan, dan kun je de hele vakantie lekker meetrainen. Maar ook als je wel op vakantie gaat kun je in de weken dat je niet weg bent, meedoen met deze trainingen. De Summerclinic is een uitstekende gelegenheid om de opgelopen trainingsachterstand goed te maken en fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Je kunt je nog steeds opgeven voor de trainingen via deze link.

Onderhoud
Ook het onderhoud bij de club komt steeds meer op gang. Onze onderhoudsploeg waarvan de meeste leden de 70 gepasseerd zijn, beginnen langzaamaan weer aan het onderhoud. Er is in de laatste maanden nogal wat achterstand opgelopen. Zij hebben de komende maanden weer genoeg te doen om alles voor het nieuwe seizoen weer piekfijn in orde te maken.

Ook hebben we intensief contact met de gemeente over het onderhoud aan de velden. Een mix van ophogen, bemesten, vertidraineren en beregenen moet ervoor zorgen dat we straks de beste grasmat gaan hebben die we in jaren hebben gehad.

En waar de gemeente af en toe wat laat liggen, zijn er altijd de vrijwilligers van de onderhoudsploeg nog die het in orde kunnen maken. Een grote wens van de onderhoudsploeg is al een paar jaar een systeem waarbij we het slootwater met behulp van een pomp over het veld kunnen sproeien. De gemeente doet wel haar best, maar redt het niet om de velden voldoende te beregenen. Omdat de vereniging door verminderde inkomsten krap bij kas zit, hebben we de Vrienden van SDOB gevraagd of zij deze investering voor de club zouden kunnen doen. Wij zijn heel blij dat zij dit voor de club kunnen financieren. Nu kunnen wijzelf bijspringen om het veld voldoende te beregenen.

Financiën
De financiële impact van het niet doorgaan van de wedstrijden wordt steeds duidelijker. We missen als vereniging veel kantine inkomsten. Inkomsten waar we in onze begroting wel rekening mee hadden gehouden. Ook het niet door kunnen gaan van toernooien en niet te vergeten de feestweek hakt er behoorlijk in. Dat heeft impact op de begroting van dit seizoen en die van volgend seizoen, waar de feestweek in begroot zou worden.

Gelukkig hebben we van een aantal kanten steun mogen ontvangen. We hebben aanspraak kunnen maken op overheidsregelingen, we hebben een gift ontvangen van Rabobank Waterland en we zijn gezegend met loyale sponsoren. Waarvoor onze grote dank. Desondanks gaan we dit jaar en volgend jaar gecombineerd er netto tussen de 10 en 20 duizend euro op achteruit. Hoeveel precies zal ervan afhangen of we per 1 september weer met publiek mogen spelen en of we een volledige kantine kunnen draaien. We zijn dan ook intensief aan het kijken hoe we onze vereniging gezond kunnen houden. Een gedeelte zullen we kunnen opvangen met onze reserves en vanzelfsprekend letten we op de kosten, maar u zult begrijpen dat alle extra inkomsten welkom zijn. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u met uw bedrijf (bord)sponsor worden. Of u kunt lid worden van de Vrienden van SDOB. Dat zijn allemaal inkomsten waar wij enorm mee geholpen zijn.

Dirk de Waart blijft hoofdsponsor 
Mede daarom zijn wij heel blij om aan te kunnen kondigen dat Schilders-/afwerkingsbedrijf D. de Waart opnieuw 3 jaar hoofdsponsor zal zijn van SDOB. Dat onze sponsors loyaal geldt zeker ook voor Dirk de Waart. Het is voor de derde keer dat Dirk zich als hoofdsponsor aan SDOB verbindt. Onze dank is groot en het maakt ons ook best een beetje trots.

Vrijwilligers
Een sportvereniging draait op vrijwilligers, zeker ook SDOB. Van onderhoud tot kantine, van trainers tot terreindienst, van coaches tot jeugdcommissie, van communicatie tot wedstrijdsecretarissen. Allemaal vrijwilligers die in hun vrije tijd onze vereniging tot zo’n mooie vereniging maken. Bij SDOB hebben we ongeveer 150 vrijwilligers. En als je bedenkt dat we iets minder dan 500 leden hebben, dan is dat een heel mooi aantal. Daar zijn we zeer trots op. Maar toch is het niet voldoende. Er is nu eenmaal heel veel te doen op een vereniging en we zouden dat nooit allemaal kunnen betalen als we daarvoor mensen zouden moeten inhuren. Daarnaast zie je dat we wel veel vrijwilligers hebben, maar dat ook de gemiddelde hoeveelheid tijd die een vrijwilliger in SDOB kan steken steeds lager wordt. Wij hebben dan ook dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Met onvoldoende vrijwilligers gaan wij het als SDOB niet redden.

Zo hebben we behoefte aan vrijwilligers voor: Fluiten jeugdwedstrijd(en), Jeugdtrainers, Vaste barmedewerkers op zaterdag, Administratieve werkzaamheden (ledenadministratie, financieel), Onderhoud (vaste commissie, incidentele klussen), Toernooien organiseren (Jeugdtoernooi(en), Seniorentoernooi(en)), Activiteiten organiseren (Super Sunday, Kaart-, dart-, spelletjesavond(en), Champions League wedstrijden), Sponsorcommissie, Communicatie (web, social, …), etc.

En omdat vele handen licht werk maken, hebben we besloten dat we vanaf volgend seizoen van ieder gezin (minimaal) één vrijwilligersbijdrage verwachten. Een paar wedstrijden fluiten, een paar keer in een seizoen achter de bar op zaterdag, een keer meeklussen, meehelpen bij het organiseren van een toernooi. Het kan allemaal. We zullen de komende weken meer informatie hierover delen. Welke taken er allemaal zijn en hoe je je daarvoor kunt inschrijven. Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan zal het ieder niet veel tijd kosten.  

En het goede nieuws is dat vrijwilligerswerk ook heel leuk is. Je werkt samen met andere enthousiaste leden om jouw vereniging (of die van je dochter of zoon) steeds leuker en beter te maken. En je krijgt er oneindig veel dankbaarheid voor terug. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig. Vraag het maar eens aan één van die 150 vrijwilligers.

Hartelijke groet,

Sander ten Dam

voorzitter