Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Broeker Floor naar Telstar

2-6-2020

Dat Floor Spaan een buitengewoon talenvolle voetballer is weten we bij SDOB al heel lang, Dat was namelijk al zichtbaar toen ze nog door Wim Drijver getraind werd bij de mini's. Dan hebben we het over een jaar of 10 geleden.

Sindsdien heeft ze binnen en buiten Broek al aardig wat stappen gemaakt in het voetbal. De volgende stap is die van sv Kadoelen naar Telstar. Bij de Witte Leeuwinnen komt ze dan weer wat dichter bij de Eredivisie Vrouwen. En wij blijven Floor natuurlijk volgen.

Hieronder een artikel van Het Amsterdamse Voetbal over deze transfer:

Talent Floor Spaan van Kadoelen naar Telstar

Floor Spaan voetbalt volgend seizoen bij het beloftenteam van BVO Telstar. De talenvolle middenveldster, die ook vanaf de flank uitstekend kan functioneren, speelde de afgelopen twee seizoenen bij sv Kadoelen in de MO17-1 4e divisie landelijk.

“Ik heb het bij Kadoelen erg naar mijn zin gehad, een buiten het veld supergezellig team dat tijdens wedstrijden heel sterk was en snel stappen maakte”, meldt de speelster. De in Broek in Waterland wonende Spaan voetbalt al vanaf haar vijfde. Eerst bij SDOB jongens daarna een uitstapje naar Volendam jongens, vervolgens weer bij SDOB jongens en via Kadoelen meiden nu naar Telstar.

“Floor is een natural. Een technische en snelle middenveldster met meer dan gemiddeld inzicht en fluwelen passing. De overstap is goed voor haar ontwikkeling en een inspiratie voor andere talenvolle meiden van Kadoelen”, aldus haar trotse trainer Egon Salzmann.

Het veldvoetbal bij Kadoelen combineerde Floor met Eredivisie zaalvoetbal bij Reiger Boys uit Heerhugowaard. “We haalden dit jaar de playoffs voor het Nederlands zaalvoetbalkampioenschap maar zover kwam het niet vanwege de coronacrisis. Ook de kampioenswedstrijd van Kadoelen MO17-1 hebben we niet gespeeld, we stonden al 11 punten los”, vat Spaan het vreemde seizoen samen. Bij het vertrek kijkt zij terug op de afgelopen seizoenen.

“Hoogtepunten uit mijn voetbalcarrière tot nu toe zijn voor mij met Kadoelen -een eerstejaars team- het Nederlands kampioenschap in Boxtel te winnen. Daarnaast natuurlijk de voorselectie van het Nederlands zaalvoetbalteam. Van een debuut in Oranje is het helaas nog niet gekomen, ook weer door de coronarisis.” Tegen het hogere niveau, het heen en weer reizen naar IJmuiden en het afstemmen met haar opleiding ziet zij vooralsnog niet op: “Nu is het moment voor de volgende stap naar Telstar waar ik viermaal per week ga trainen. Het wordt een drukke en spannende tijd want ik moet het gaan combineren met mijn studie Sport en Bewegen ROC top. Maar dat gaat me zeker lukken, ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Bron: https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/talent-floor-spaan-van-kadoelen-naar-telstar/