Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Coronacrisis: SDOB houdt moed!

20-4-2020

We zitten in deze rare tijd vol vragen, zorgen en onzekerheden. Over onze gezondheid, ons gezin, familie, werk, school, misschien je inkomen.

De coronacrisis heeft natuurlijk ook gevolgen voor SDOB. Waar staan we, hoe ronden we het seizoen af, wanneer voetballen we weer? Dat zijn een paar van de vragen waar het bestuur zich - voor een deel keurig via Zoom - mee bezig houdt, zodat we straks, als we weer 'back to normal' zijn, weer verder kunnen.

Omdat we elkaar nu op de club voorlopig niet zien zetten we even een paar dingen onder elkaar. Lees verder en/of bekijk eerst het filmpje hieronder:

De meest directe consequentie is dat we dit seizoen niet meer voetballen (KNVB) en niet meer trainen. De kantine is dicht en we blijven bij elkaar uit de buurt. Dit is, hoe logisch en noodzakelijk ook, natuurlijk balen!

Als er niet gevoetbald wordt zijn er natuurlijk geen kantine-inkomsten, terwijl bepaalde uitgaven gewoon doorlopen. De penningmeester is inmiddels de financiële consequenties van de coronacrisis aan het inventariseren. We zijn gelukkig een gezonde club en we kunnen wel een stootje hebben, maar toch is de impact groot. De kantine inkomsten zijn in deze tijd van het jaar het grootst en die kunnen we niet compenseren. Daarom moeten we wel een paar maatregelen nemen. We hebben met pijn in ons hart de vrijwilligersbijdragen moeten stopzetten en heel sympathiek hebben sommige werknemers aangegeven af te willen zien van hun salaris. We kijken naar de beschikbare overheidsregelingen en hebben aan de gemeente gevraagd of we de vrijstelling kunnen krijgen voor het betalen van huur. De precieze impact zal de komende weken/maanden duidelijk worden.

Wat kunnen we nog doen als de maatregelen op korte termijn worden ingetrokken? Wat doen we in de zomer? Ook dit is nog koffiedik kijken, want we hebben natuurlijk geen idee wanneer we weer allemaal in clubverband naar buiten kunnen. Er wordt gedacht dat veel mensen hun buitenlandse vakanties zullen afzeggen. Wij bekijken of we in de zomer misschien voetbalactiviteiten kunnen organiseren. Trainingen, oefenwedstrijden, toernooi? Allemaal dingen die wij nooit doen in de zomer, maar als we toch thuis zijn, kunnen we er natuurlijk best iets leuks van maken.

Het nieuwe seizoen? Daar zijn we al weer mee bezig, want sommige dingen gaan gelukkig gewoon door. De aanname is dat de competitie na de zomer weer kan beginnen. De Jeugdcommissie en Hoofd Jeugdopleiding René zijn druk in de weer met de teamindeling van de jeugd. Deze wordt naar verwachting in mei gepubliceerd. Er wordt ook al gekeken naar de trainingsindeling, maar daarvan weten we dat die pas aan het begin van het seizoen echt rond komt. Puntje van aandacht: mocht jij of je kind willen stoppen, geef dat dan voor 1 mei door. Dat is belangrijk voor de indeling en als je te laat opzegt betaal je volgend seizoen gewoon contributie.

En hebben we dan helemaal geen goed nieuws te melden? Natuurlijk wel! We hebben er twee tachtigjarigen bij: Henk Bolks (11 maart) en Wim Drijver (11 april). Henk en Wim: van harte gefeliciteerd namens de hele club! En op e-voetbalgebied gaat het FIFA20 toernooi gewoon online verder. Er doen maar liefst 24 spelers mee, onder wie spelers uit het eerste en zelfs iemand uit de Jeugdcommissie. Zo wordt er bij SDOB toch nog gevoetbald.

UPDATE: de premier maakte tijdens de persconferentie van 21 april bekend dat de jeugd meer ruimte krijgt om weer te gaan sporten. We zijn nu aan het uitzoeken hoe we dit binnen SDOB kunnen organiseren. Informatie volgt zo snel mogelijk.

Namens het bestuur van SDOB, houd moed, wees sterk en wees een beetje lief voor elkaar!

Sander ten Dam

Voorzitter