Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Onderscheiding Jacques hoogtepunt nieuwjaarsborrel

13-1-2020

Het heette nieuwsjaarsreceptie, maar de bijeenkomst bij SDOB zondag was een complot. Een geraffineerde samenzwering die als doel had Jacques Steur naar de kantine te krijgen. Dat lukte prima, Jacques meldde zich nietsvermoedend bij Dirk de Waart om, zoals wel vaker, bij te springen achter de bar. Het is tenslotte altijd enorm druk op die recepties van SDOB en dan kom je als clubman in actie.

Maar toen kwam de verrassing. Eerst namen de kinderen en kleinkinderen van Jacques plaats in de zaal, Jacinta was er natuurlijk ook. Vervolgens werd hij werd op grootse wijze in het zonnetje gezet, als dank en waardering voor al het werk dat hij in allerlei functies en rollen de afgelopen dertig jaar voor SDOB heeft gedaan.

Om te beginnen door voorzitter Sander, die Jacques onder groot applaus van de vele aanwezigen tot erelid van SDOB benoemde. Daarna door het fameuze zangkwintet van Emil Stöve, Jan Tromp, Jan Leegwater en de gebroeders Kaars, die onder nog meer applaus nog eens uitlegden waar je Jacques allemaal voor kunt vragen. De zin 'Jacques was de Bob en de Sjaak....' sprak voor zich.

Voor een bescheiden man die niet graag in het middelpunt wil staan was dit al een overdonderende ervaring. Maar alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Jacques van loco-burgemeester Astrid van de Weijenberg een koninklijke onderscheiding. Jacques werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het applaus werd nu helemaal stormachtig. En eerlijk is eerlijk, er waren zelfs mensen ontroerd. Dat mocht ook best, want iedereen bij SDOB houdt van Jacques!

Natuurlijk haalde Jacques het nieuws met zijn onderscheiding.

En in het Streekblad voor Waterland stonden op 16 januari de volgende twee berichten:

 

Gebeurde er nog meer op deze zondagmiddag? Ja, we hieven natuurlijk het glas op het nieuwe jaar. En de middag was al sportief begonnen met het Hoge Hoeden Toernooi. Vier teams speelden tegen elkaar in 7x7 formatie. Prima manier om het jaar te beginnen op het veld.

Foto's Jacques en zangers: Nova van Soest