Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Zuid opnieuw winnaar derby

13-1-2020

De analisten van VI hadden het toch goed gezien in hun voorbeschouwing, de voetbalvaders van Noord legden het zaterdag in de jaarlijkse derby opnieuw af tegen die van Zuid. Het scheelde niet veel, maar deze derby duurde voor Noord ongeveer een minuut te lang. In zo'n beetje de allerlaatste aanval van de middag maakte Broek Zuid namelijk op fraaie wijze de 2 - 2. En dat in een wedstrijd waarin Noord, ondanks een vroege achterstand, meestal de sterkste partij was geweest.

De wedstrijd moest dus, net als vorig jaar, met penalties beslist worden. De pijp bleek voor Noord echt leeg (en de gifbeker vol), want hierin waren de mannen van Zuid trefzekerder dan die van Noord. De spelers en aanhang van Zuid maakte het allemaal niet uit. Zij waren zeer tevreden over de tweede overwinning op rij, die de stand na 7 derby's brengt op 4-3 in het voordeel van Zuid. Volgend jaar herkansing voor Noord dus.

In beeld

Drukte langs het veld:

Arie en Dirk waren onder de indruk van het vertoonde spel:

Zuid is blij:

Om het leed van Noord enigszins te verzachten, hieronder het doelpunt van Jorrit Verweij voor Noord in de eerste helft. Niet in de kruising maar toch een juweeltje: