Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

BREAKING: SDOB 1 volgend seizoen op zaterdag

7-6-2019

Vanaf volgend seizoen, seizoen 2019-2020, komt het eerste team van SDOB uit op zaterdag. Op zondag zal er geen eerste team van SDOB meer actief zijn. De overige seniorenteams zullen wel op zondag blijven spelen.

De trend is al jaren dat jonge volwassenen steeds meer op zaterdag willen voetballen dan op zondag. Daarom zijn er steeds meer verenigingen die hun eerste elftal op zaterdag laten voetballen. Hierdoor krimpt de zondagafdeling van de KNVB - zo was er dit jaar al geen nacompetitie meer tussen 4e en 5e klasse - en groeit de zaterdagafdeling.

Het is voor SDOB onontkoombaar dat ook wij deze kant op gaan. Om voldoende goede spelers te krijgen voor ons eerste elftal en de doorstroom te blijven garanderen is dit essentieel.

Nadat bleek dat huidige en nieuwe spelers een voorkeur hebben om op zaterdag te spelen, de moeite die we hadden om spelers voor zondag 1 te vinden, hebben we na consultatie van de technische staf, het jeugdbestuur en de overige seniorenteams besloten om ons eerste team op zaterdag in te schrijven. 

De thuiswedstrijden van SDOB 1 zullen volgend seizoen op zaterdag beginnen om 14.30 uur.

Namens het bestuur,

Sander ten Dam (voorzitter)