Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB wint van Oosthuizen

15-4-2019

Geen beste wedstrijd, maar toch weer drie belangrijke punten voor SDOB. Dankzij de 3-1 overwinning tegen Oosthuizen speelt SDOB ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Volgens Het Noordhollands Dagblad is dat nu vrijwel zeker. Wij hopen natuurlijk dat ze daar gelijk hebben...

Hieronder het integrale verslag. 

SDOB in veilige haven na winst op zwak Oosthuizen

Het is nog niet officieel, maar wel zo goed als zeker dat SDOB ook volgend seizoen in de vierde klasse uitkomt. Op dat niveau horen de Broekers ook echt wel thuis, al speelden ze gisteren tegen Oosthuizen een matige wedstrijd. Maar ze wonnen wél, met 3-1. Dat was mede te danken aan het povere verweer van de tegenstander uit de Zeevang.

„Gezien het programma verwacht ik dat we nacompetitie moeten spelen”, gaf Oosthuizen-trainer Edwin Keizer vooraf al te kennen. „We scoren veel te moeizaam, dus dan wordt het lastig om uit de laatste wedstrijden voldoende punten te behalen.”

De eerste helft was van beide zijden amper om aan te zien. Er stonden duidelijk nogal wat belangen op het spel, en dat werkte kennelijk verlammend. Scheidsrechter Doodeman was de actiefste aanwezige op het veld, want hij moest veelvuldig voor grote, kleine en onnodige overtredingen fluiten. Hij liet weinig toe, en dat was waarschijnlijk toch wel verstandig, gezien de wijze waarop de spelers elkaar bij tijd en wijle te lijf gingen.
Raak

De rust leek met een dubbelblanke stand aan te breken, maar in blessuretijd legde Jorg Lambert goed terug op Thomas van der Starre, die van buiten de zestien hard raak schoot. In het eerste kwartier van de tweede helft scoorde SDOB nog twee keer. Eerst schoot Wout Schipper na een breedtepass van Sander Boon mooi raak, en toen Oosthuizen-keeper Douwe de Wal een inzet van Lambert opzij tikte, profiteerde Van der Starre: 3-0.

De strijd leek beslist, maar Boon maakte een domme overtreding die hem zijn tweede gele kaart opleverd en kort daarna zag Doodeman in het SDOB-strafschopgebied een overtreding. Doelman Remco Bouwman (op de plek van de geschorste Sam Schouten) keerde de strafschop van Lars Wouda, maar Arjan Koehoorn was attent in de rebound: 3-1.

SDOB reageerde paniekerig op de tegenslag en kwam in de verdrukking bij de lange halen vanuit de Oosthuizen-defensie, maar afronden bleek aan de aanvalslinie van de bezoekers weer niet besteed.

„In de eerste helft speelden we veel te zenuwachtig”, had ook winnende trainer Nick van der Bunt geconstateerd. „Maar gelukkig kwamen we toen toch nog op voorsprong. Na de rust begonnen we goed, maar na de 3-0 werd het heel zwak, ook door die rode kaart en hun tegengoal.”

Keizer was minder blij. „Voorin waren we opnieuw matig en het middenveld liet het in de duels te vaak afweten. Als je dan ook nog goals weggeeft, wordt het een moeilijk verhaal.” De Volendammer staat nu met zijn ploeg op de derde plek van onderen; inderdaad, een nacompetitieplek.

SDOB: Bouwman, Van de Steege, Schokker (34. Wiedemeijer, 62. Cornelisse), Honingh, Boon, Spits, Van den Elshout, Van der Starre, Balsing, Lambert (67. Jesse), Schipper.

Oosthuizen: De Wal, Overmars, Van den Bergh, Degeling, Bol, De Balbiaan (80. El Baset), Neefjes (69. De Wit), De Boer, Mallekoote (67. Jantjes), Koehoorn, Wouda.

Bron: Noordhollandsch Dagblad