Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

JO8-1 naar de halve finale van de beker

4-4-2019

Voorjaar 2019 en SDOB JO8-1 is, net als Ajax, nog volop in de race voor de hoofdprijzen. De beker in dit geval, want JO8-1 is door naar de halve finale! Lees hieronder het verslag van Mariska Schouten.

JO8-1 naar de halve finale van de beker
Afgelopen zaterdag was het zover, de kwartfinale van de beker voor de JO8-1. We mochten om 9 uur aantreden in Alkmaar tegen de 1e klasser J08-1 van Alcmaria Victrix. Een spannende ochtend voor de spelers, coaches en meegereisde toeschouwers, want de kwartfinale van de beker speel je tenslotte niet elke dag. Ondanks alle zenuwen, gezonde spanning en vrij grote tegenstanders waren Timme, Hidde K., Joey, Kee, Berend, Tobias en Hidde B. er helemaal klaar voor.

We startten de wedstrijd vol enthousiasme. Na weer een goede actie over rechts schoot Tobias op goal, de keeper werd gehinderd door onze jagende spitsen en zag de bal bij de eerste paal in het doel verdwijnen: 0-1 voor SDOB.

Daarna werd het echt spannend en stonden we regelmatig onder druk. Kee, als keepster van de eerste helft, had zeker zes super mooie reddingen. Als een tijger plukte ze ballen uit de kruising en tikte ze hoge afstandsschoten over. Aan de andere kant van het veld stonden we een paar keer alleen voor de keeper, maar misten helaas. Dus met een minimale voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft was erg spannend. Alcmaria werd sterker en maakte vrij snel de 1-1. Maar de kleine SDOB toppers hielden stand. Timme, de 1e helft nog een onvermoeibare middenvelder, was de 2e helft de koning in de goal en had een paar prima reddingen. Iedereen knokte mee. Berend en Hidde K. heersten achterin, wierpen zich voor de afstandsschoten en ruimden alles op. Joey, Kee en Hidde B. bleven jagen en druk geven op de tegenstanders en lieten ze daardoor niet in hun spel komen. Tobias bleef, zoals altijd, vol gas jagen en voor iedere kans gaan. Door inzet van het hele team bleven we kansen creëren en uit een mooie gezamenlijke aanval kon Kee vlak voor tijd 1-2 maken.

Na drie spannende minuten kwam de ontlading. Een veld vol met juichende, dansende en gillende SDOB toppers. We hebben gewonnen!! Op naar de halve finale! Trotse spelers, coaches, trainers en ouders.

Op zaterdag 4 mei spelen we om 10 uur thuis de halve finale tegen eerste klasser SDW. Komen jullie ons aanmoedigen?

Mariska Schouten