Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB snoept punten af van Ilpendam

19-2-2019

 

SDOB 1 pakte zondag een punt tegen Ilpendam, en er had zelfs meer in gezeten. Hieronder het verslag op Het Amsterdamsche Voetbal.

Ilpendam en SDOB houden elkaar in Waterlandse derby in evenwicht

Ilpendam heeft in de titelstrijd in de zondag vierde klasse E dure punten verspeeld tegen het laag geklasseerde SDOB. Net als in de eerste ontmoeting had de ploeg van Remco Sint geen antwoord op het spel van SDOB, dat opnieuw punten afsnoepte: 1-1.

Vanaf het begin zat Ilpendam niet in de wedstrijd en kwam niet aan voetballen toe. De thuisploeg werd veelal afgetroefd op het fysieke en korte verdedigen van SDOB. De eerste kans was ook voor de bezoekers. Ronald Buurs schoot in de zestiende minuut over het doel. Aan de andere kant van het veld mikte Mike Postma ook over. Ilpendam kreeg geen grip op het duel en daardoor ontstond er wat irritatie in het veld. In de 41ste minuut leidde dit tot een overtreding van Bas Grootes, die hier rood voor kreeg.

Direct na de rust kreeg Mathijs Kaars een uitgelezen mogelijkheid op de 0-1, maar schoot over. Niet veel later werd Ilpendam gered door de paal. Uit de corner die daaruit voortkwam, slaagde SDOB er via Kaars alsnog in de score te openen. De bezoekers lieten het in het laatste kwartier na om verder afstand te nemen en zo de wedstrijd in de slot te gooien. Zo trof Yannis van de Elshout de lat.

SDOB hield Ilpendam in leven en daar wist de thuisploeg van te profiteren. Vijf minuten voor tijd tekende de ingevallen Sabeur Mhebdi voor de late gelijkmaker, waardoor een nederlaag ze bespaard bleef. “Een zwaarbevochten punt, maar ook het maximale wat er in zat”, vond Sint.

Het is duur puntverlies voor Ilpendam omdat alle concurrenten wel wisten te winnen.