Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Wind en stalen zenuwen helpen Zuid aan winst in mooie derby

12-1-2019

Een groot deel van de 6e NZ derby was vandaag voor Broek Noord, maar uiteindelijk was Broek Zuid toch de sterkste. Daar was wat hulp van de wind bij nodig en een flinke portie stalen zenuwen. Nadat Noord in de eerste helft met 1-0 was voorgekomen (doelpunt Wally van Hall), kwam Zuid na de rust goed terug. Diep in de tweede helft werd het geduld van ZUid beloond. Toen waaide een corner van Zuid zomaar ineens het doel van Noord in. In de beslissende penaltyreeks had Zuid de zenuwen 100% onder controle. In tegenstelling tot Noord, dat één penalty gestopt zag worden door de keeper van Zuid, Lex Ordelman.

Zuid dus de winnaar van de penaltyreeks (5-3) en van de derby, tot grote vreugde van de vele jeugdige supporters die de N247 waren overgestoken. Hun grote man was Dries van der Eerden. Hij scoorde de gelijkmaker en maakte de beslissende penalty. Ondanks de sportieve nederlaag konden ook de mannen van Noord terugkijken op een geslaagde derby. Zij pakten dit jaar met overmacht de publicitaire winst.

De sfeer rond het veld was dankzij de vele kinderen met hun spandoeken ouderwets gezellig en ook de traditionele gezamenlijke nazit in het Broekerhuis was weer fabelhaft. Er wordt gefluisterd dat daar om half vier ‘s nachts het licht uit ging... Op alle gebieden een mooie derby dit jaar dus. De tussenstand na 6 derby’s is nu 3 - 3.

 De beslissende penalty van Broek Zuid:

In de media: