Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Goed bezig: Bas en jeugdtrainers

20-12-2018

Geen concreet nieuws, maar het mag wel eens gezegd worden: hoofd jeugdopleiding Bas IJsselstijn en zijn trainers zijn goed bezig.

Bas zorgt ervoor dat er voor alle jeugdteams een trainer is en dat ze trainen volgens een duidelijk plan. Onder de trainers zijn ook diverse jonge SDOB-ers die het leuk vinden om jongere spelers het voetbalvak te leren. Wij noemen bijvoorbeeld Chris, Floor, Calvin en Jimmy. Ook Fouad valt eigenlijk nog in deze categorie. Sander Boon is zelfs al zover dat hij een paar teams traint en op zaterdag coacht.

Ook trainers kunnen hun vaardigheden verbeteren. Daarom heeft Bas een interne jeugdtrainerscursus georganiseerd voor alle SDOB jeugdtrainers, met en zonder ervaring. Gedurende 3 avonden in februari, april en mei biedt de cursus inzichten en handvatten om een jeugdtraining effectief te laten verlopen.

Ter afsluiting wat achtergrondinfo bij een paar van onze jeugdtrainers.

Thijs Jesse (JO14-1)
Mijn naam is Thijs Jesse en ik ben 21 jaar oud. Ik ben bij S.D.O.B. actief als trainer en als voetballer. Zelf voetbal ik in de selectie, dit seizoen ben ik actief als trainer van de JO14-1. Afgelopen jaar heb ik daarvoor mijn TC3 behaald.

Puck Schipper (MO17-1)
Ik ben op dit moment trainer/ coach van de MO-17-1, vorig jaar winnaar KNVB beker. De afgelopen jaren heb ik meisjes van alle leeftijden getraind. Vanaf mijn zesde tot mijn twintigste heb ik zelf gevoetbald bij SDOB. Begonnen bij de jongens, later met veel plezier in een meidenteam en tussendoor bij de KNVB gespeeld. Vorig jaar heb ik mijn studie Sport- en Bewegingsleider afgerond en dit jaar ga ik de cursus Jeugdvoetbal opleiding volgen. Ik hoop nog vele jaren actief te zijn bij SDOB.

Sjeng van der Boon (JO15-1 en JO19-2)
Ik ben Sjeng, 32 jaar en ben bij diverse clubs actief geweest als trainer / coach, clubs als wherevogels / fc Purmerend / nec 92 en Rood wit Veldhoven. Bij SDOB train ik op dit moment de O15-1 en O19-2. Ik heb op dit moment geen diploma's maar ga dit seizoen beginnen aan de cursus juniorentrainer en wil daarna meteen door voor de TC3 cursus.

Roy Nieuwkoop
40 jaar, ik kom uit Amsterdam en woon sinds een paar jaar in Assendelft. Getrouwd en heb 2 kinderen.
Coach en train de afgelopen 6 jaar in de zaal, dames eredidivise landelijk. Daarvoor altijd jeugd getraind bij diverse clubs en zelf altijd gevoetbald. Dank je wel voor het welkom, Bas!


Het zit Bas overigens niet op alle vlakken mee: hij heeft vorige week een zware knieoperatie ondergaan, waarvan hij de komende weken zal moeten herstellen. Beterschap, Bas!