Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB veteranen stoppen ermee

26-10-2018

Aan alles komt een eind, zelfs aan de carriëre van ons eerste veteranenteam. Tot voor kort speelden ze onder de naam SDOB 45+1 ZO, nu hebben ze hun schoenen aan de wilgen gehangen.

Tijd voor een geschiedenislesje. Een jaar of tien geleden begon de KNVB te experimenteren met een 7x7 competitie voor veteranen. Ook SDOB had een aantal van die spelers, veelal gerijpt in de jaren tachtig, de gouden eeuw van het Broeker voetbal, en die besloten zich in te schrijven. In september 2009 speelde SDOB 40+, later 45+ ZO genoemd (en intern VE 1), zijn eerste wedstrijden in een competitie met Ilpendam, EVC en De Rijp. Het veteranenvoetbal werd ook in Broek een succes. SDOB begon het seizoen 2018/2019 zelfs met 3 veteranenteams, die uitkomen in dezelfde competitie van 14 teams.

Bij SDOB VE1/45+1 ZO begonnen de jaren echter steeds meer te tellen. De gemiddelde leeftijd van de spelers liep op naar boven de 55 jaar, de chronische blessures waren niet meer te tellen en het was elke week weer sleuren om een team op de been te brengen. En ja, dan komt na bijna 10 jaar de dag dat je het besluit moet nemen om te stoppen als veteranenteam. Niet leuk, maar wel de realiteit!

Het team stopt er overigens niet helemaal mee, in december wordt er zoals altijd geëvalueerd met een hapje en een drankje. Dat wordt een drukke bedoening, want er zijn heel wat spelers actief geweest voor het team:

Heren, bedankt!!

Ter afsluiting: ook Jelmer Stolk, de coach van het team, kijkt met respect en weemoed terug.

 

Met dank aan Waterlands Weekblad