Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Leny en Jan van Riessen bedankt voor 52 jaar vrijwilligerswerk voor SDOB

16-7-2018

Ja, het is echt waar, na 52 jaar stoppen Leny en Jan van Riessen met hun vrijwilligerswerk voor SDOB. Namens de hele club staat Kees Swart, oud-voorzitter van SDOB, graag even stil bij het afscheid van deze superclubmensen:

In 2007 is Leny voor haar vrijwilligerswerk binnen SDOB tot Vrijwilliger van het jaar 2007 gekozen. In het  voorjaar 2012 is zij geridderd voor haar langdurige inzet en verdiensten voor SDOB. De versierselen zijn haar door wethouder Bert Schalkwijk tijdens een zeer geslaagde familiedag op 2 juni 2012 opgespeld.

Haar laatste werk voor de club was kortgeleden met een aantal andere vrouwen de jaarlijkse schoonmaak  van de kantine, hetgeen zij sinds lange tijd heeft gedaan. Het maken van roosters voor de schoonmaak, kantinedienst in het weekend, verkoop van diverse loten, zoals voor de jaarlijkse grote clubactie (het zal mij niet verbazen, als zij dit jaar zich opnieuw hiervoor inspant) en de grote kunstlicht-loterij, lid van de kantinecommissie. Zo is de lijst van haar verdiensten voor SDOB nog langer. Altijd bereid om met veel plezier en inzet haar bijdrage  te leveren, omdat zij vindt dat het hoort. Nu zet ze er dan een punt achter.  En dat mag natuurlijk als je tachtig bent en zoveel voor onze club hebt gedaan.

Ook Jan heeft een flink steentje bijgedragen aan het welzijn van de club. 50 jaar geleden een flink aantal jaren als jeugdtrainer. Lid van de jubileumcommissies  in 1968 en 1978, lid van de bouwcommissie voor de nieuwe kantine, oprichter van de damesafdeling van SDOB, eerst met een jeugdelftal en daarna met een dameselftal. Gestart met de terreindienst op zondag, jarenlang lid van de commissie onderhoud en Jan zorgde dan met zijn mannen (Aart, Piet en Leo) vooral voor de schoonmaak van de kleedkamers en de gangen, die soms wel erg vuil waren. Vooral na de prutrace was de boel wel erg smerig, maar aan het eind van de dag toch weer superschoon. Jaarlijks werkte Jan samen met Aart Geugjes het schilderwerk bij. Als 88-jarige kan Jan de club toch nog niet helemaal loslaten, want hij blijft “sleutelbewaarder” en zorgt op verzoek om deuren en poorten te openen en natuurlijk ook weer te sluiten.

Op de vraag waarom hebben jullie al dit vrijwilligerswerk zo lang gedaan, antwoordt Leny: “Nou gewoon gezellig, altijd prettig gevonden en met veel plezier gedaan”. Terwijl Jan antwoordt: “Ik heb het met veel plezier en veel inzet gedaan en vind het fijn om contact te houden en te hebben met de jongens”. Wie die jongens dan ook mogen zijn.

Als oud-voorzitter van de club dank ik Leny en Jan namens iedereen van de club – van bestuurder tot lid en van senior tot pupil – heel hartelijk voor hun jarenlange inzet.

DANKJEWEL!!!!!

Kees Swart, oud-voorzitter SDOB