Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB blijft behouden voor vierde klasse

11-6-2018

SDOB heeft een dramatisch seizoen achter de rug, maar toch was er een lichtpuntje. Van de elf behaalde punten in de competitie werden er tien buitenshuis gepakt. De ploeg van trainer Djordi Hopman mocht dus zondag met enig vertrouwen afreizen naar Nieuwe Niedorp voor de finale van de nacompetitie om een ticket voor een nieuw jaar in de vierde klasse. De Broekers maakten hun ’faam’ waar en verwezen de gastheren met een verdiende 0-2 overwinning naar de vijfde klasse.

„Met uitzondering van het eerste kwartier zijn we niet in de problemen geweest”, aldus Hopman, die met een goed gevoel afscheid kan nemen. „Ik had het graag op een andere manier gedaan, maar zo is het ook goed. Het scheelde dat we nu vrij compleet waren. Als ik dit seizoen met de sterkste elf spelers had kunnen spelen, hadden we het meer ploegen moeilijk kunnen maken.’’

Bart Honingh (36) is een speler die Hopman graag meer had ingezet. De centrale verdediger is gepokt en gemazeld, want hij speelde onder meer in de zaterdaghoofdklasse voor Marken. „Ik heb dit seizoen last gehad van mijn enkel, mijn lies en ik had een gescheurde hamstring. Dit was mijn zesde wedstrijd. Als wij compleet zijn, hebben we een leuk elftal”, vertelde hij, terwijl hij werd gefeliciteerd door de oud-doelman Jan Evenboer. „Ik kreeg vanmorgen een berichtje van Jan: ’Bart, doe je mee? Want dan winnen we’. Mijn gevoel was sowieso positief. Ja, ik plak er nog een seizoen aan vast. Ik vind het trainen en het spelletje nog veel te leuk.”

Plaag
Wie ook doorgaat is aanvoerder Evert Elsinga (35). Lachend: „Of er moet een betere speler komen. Er zullen nu wel een paar spelers bij komen.” De ervaren rechtsback speelde als in zijn beste dagen en was samen met de opkomende Sander Boon (19) een voortdurende plaag voor de verdedigers van Nieuwe Niedorp. Het zijn interessante maanden voor Elsinga. Over drie weken hoopt zijn vriendin te bevallen van een dochter. En dan volgt er in september nog een trouwpartij. Over de winst van zondag was hij duidelijk. „Het is dikverdiend. Wij hadden de beste kansen en hadden het nog beter moeten uitspelen. Ik had ook niet het idee dat Nieuwe Niedorp er nog vol voor ging.”

En zo was het. De thuisploeg leek er alleen in het eerste kwartier nog een wedstrijd van te willen maken, maar daarna lag het initiatief volledig bij SDOB. De Broekers kwamen herhaaldelijk gevaarlijk door. Vooral het spel van linksback Boon was een verademing. Steeds zocht hij op de juiste momenten de diepte en was de voortzetting ook nog eens prima.

Pech
SDOB verzuimde de thuisploeg voor rust al op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Nu bleef het bij twee treffers. Lex Ebbelaar kopte fraai raak uit een mooie voorzet van Thomas van der Starre. Op slag van rust kopte Yannis van den Elshout uit een corner van Nick Dontje de 0-2 binnen. Ebbelaar, Van den Elshout en Van der Starre hadden de score nog verder kunnen opvoeren, maar hadden pech of faalden in de afronding. De thuisploeg was alleen via Chris Koopman gevaarlijk, maar Bart van de Steege kon nog net zijn voet tegen de bal zetten voordat Koopman gevaarlijk kon worden.

Trainer Hopman had zijn huiswerk goed gedaan. In zijn ogen was Nieuwe Niedorp vooral kwetsbaar aan de buitenkant van de verdediging. Daar moest de ploeg pijn worden gedaan. Keer op keer kwam SDOB op de flanken goed door.

Na rust creëerde Nieuwe Niedorp helemaal niets meer, terwijl SDOB gevaarlijk bleef. Invaller Matthijs van Eck raakte de lat, Boon schoot in kansrijke positie voorlangs en Van der Starre zag zijn schot miraculeus gered door doelman Scott Hordijk.

Overigens zal Van der Starre (waarschijnlijk stapje terug naar tweede) komend seizoen niet meer voor het eerste uitkomen. Dat geldt ook voor Dontje en Niels Lauwers (stopt).

Nieuwe Niedorp: Hordijk; Borst (65. Klaver), Veenstra, Stegers, Seignette; Burger, Koopman (55. D. Stam), P. Stam, De Gier; Rood, Eelsing (46. Bossen).

SDOB: Griffioen; Boon, Elsinga, Honingh, Van de Steege; Van den Elshout (81. Blakborn), Dontje, Van der Starre, Lauwers; Ebbelaar (74. Van Eck), Jesse (65. Kaars).