Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB MO15-1 Bekerkampioen!!!

4-6-2018

Hieronder het verslag van Sandra, moeder van Fien en vaste reporter bij MO15-1:

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van SDOB M015 de bekerfinale tegen Hoogland M015 en wat was het een spannende dag. Het was dan ook niet zomaar iets; in de finale staan van het bekertoernooi. Er lag  een grote druk op de schouders van de dames.

Om 11:15 stipt betraden de dames de spelersbus en de sfeer was geladen. Er werd aandachtig en in opperste concentratie geluisterd naar coach Puck die haar tactieken uiteen zette. Dit team had maar één doel en dat was thuiskomen met die felbegeerde beker. Opgezweept en luid meebrullend met “Eye of the Tiger” verlieten de dames in Uithoorn de bus en in de kleedkamer werden de laatste voorbereidingen getroffen.

De fans die stonden er klaar voor en wat waren het er veel! Er werden clubsjaals en gele SDOB zonnehoedjes uitgedeeld zodat er een geel legioen langs het veld stond. Een enkele speelster smeekte haar moeder nog om dat belachelijke hoedje niet op te zetten (Maaahaaaaam je ziet er niet uit!!!!!!!!) maar die smeekbede mocht niet baten. De hoedjes gingen op (en waren zeer populair; na afloop boden supporters van andere clubs er zelfs geld voor). Onder het oog van alle enthousiaste supporters en onder luid applaus betraden de speelsters samen met 3 KNVB scheidrechters het veld. Na de officiële plichtplegingen – handjes schudden en vaantjes uitwisselen – begon de wedstrijd.

Heel overtuigend begon SDOB alleen niet. Misschien waren het de zenuwen of kwam het door het  overweldigende brullende gele legioen, maar SDOB miste scherpte en speelde soms chaotisch. Hoogland scoorde 1-0. Wat was er geslopen in de ploeg? Coach Puck bewaarde de rust – in tegenstelling tot sommige supporters – en coachte de meiden door de beginfase heen. Dit hielp, want al snel ging de ploeg veel beter spelen en na een afgemeten voorzet op Cato die de bal briljant aannam en vervolgens snoeihard inschoot, stond het weer 1-1. Kort daarop kon het gele legioen zijn geluk niet op want Cato scoorde op magistrale wijze de 2-1. Je had er bij moeten zijn want de omhaal van Gareth Bale was er niets bij. De gele hoedjes vlogen door de lucht, SDOB supporters omhelsden elkaar, en men was druk bezig met het bespreken van dit magistrale doelpunt. Dat hadden de supporters beter niet kunnen doen, want binnen 30 seconden stond het 2-2. SDOB liet zich niet van de wijs brengen en nam snel weer het heft in handen. Floor scoorde een minuut voor rust met een afstandsschot. Beheerst overzag zij in een paar luttele secondes het veld, schoot  en de bal krulde in de rechterbovenhoek net over de keeper heen; briljant.

In de tweede helft  gingen de meiden van SDOB los en overklasten ze de tegenstander. Hoogland was gebroken en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Er volgden nog doelpunten van Floor, Cato, Iben (na een meesterlijke dribbelactie) en Puck (prachtig afstandsschot). De supporters van SDOB konden hun geluk niet op. Het hele team speelde echt fantastisch. De spelers die scoren worden natuurlijk altijd terecht genoemd, maar wat te denken van de verdediging; Lot, Fien, Annet, Juune en Renske. Aanvallen van Hoogland werden koelbloedig afgestopt en vanuit de verdediging werden de eigen aanvallen opgebouwd met grote precisie. En dan het middenveld; Julia, Nadine, Sophie en Frederique waarvan sommigen soms ook voorin stonden opgesteld tezamen met Merel en Marijn. En Charlie die geweldig heeft gekeept. Jullie waren allemaal fantastisch!

Na het eindsignaal (uitslag 7-2) vielen de meiden elkaar dolgelukkig in de armen, werd er gelachen en werden er ook wat traantjes weggepinkt. Daarna zingend en hossend met z’n allen naar de prijsuitreiking; het podium op onder de klanken van Queen “We are the champions”. Fien mocht als aanvoerster de beker in ontvangst nemen van een KNVB-bobo en daarna hebben de meiden springend en dansend Uithoorn verlaten. In de bus ging de muziek op 10, er werd gedanst, de polonaise gelopen en feest gevierd. In Broek aangekomen ging het feestje door want er stond een platte kar klaar (dank je wel vader van Annet) voor een rit door het dorp onder begeleiding van de brandweer.   

Coach Puck, jij hebt met dit team de beker behaald en dat is geweldig! Je hebt het team gemotiveerd, je bent soms streng geweest, maar altijd rechtvaardig en de meiden dragen je op handen. Je laat je nooit van de wijs brengen en blijft kalm. Je hoorde de goedbedoelde adviezen van de supporters aan maar trok je eigen plan. En dat plan werkte! Dank Puck, voor al je harde werk voor dit team dat voor een heel groot deel al zo lang bij elkaar is. En daarom ook nog een woord van dank aan de oud trainers/coaches, Elien en Frits. Ook al regende het pijpenstelen of stonden de meisjes als 11-jarigen madeliefjes te plukken op het veld in plaats van te luisteren naar de aanwijzingen, Elien bleef vrolijk en optimistisch.  En dan Frits die zelfs doordeweeks na zijn werk in strakgesneden 3-delig pak om 18:00 op een knollenveld in Monnickendam verscheen om een inhaalwedstrijd te coachen, wild gebarend, kauwgum kauwend en stampvoetend, en toen best een beetje op José Mourinho leek (maar het toenmalige SDOB MO-10 leek tot zijn grote verdriet niet op Chelsea of Real Madrid). Zonder Elien en Frits was dit allemaal niet gelukt.

Meiden en Puck, gefeliciteerd en hopelijk wordt volgend jaar weer een topseizoen!

En de foto's:

Concentatie onderweg in de spelersbus.

Uithoorn en Hoogland, here we come!

Met het arbitrale trio het veld op ....
Waar er maar eentje echt de baas was.
Mooie acties En een bal in de kruising
Spanning bij de supporters. En vertrouwen....
Terecht... .. want we are the champions!
Nog even nagenieten voor de terugreis.
 
 En tijdens de terugreis...
Geen beker zonder platte kar.
En ook de Burgemeester van Waterland is blij met de bekerwinst.