Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB MO15-1 naar bekerfinale

17-5-2018

U leest het goed, SDOB staat in de bekerfinale!! Dinsdagavond wonnen de meiden van SDOB MO15-1 de halve finale met 6-1 van KGB. Goed gedaan!!

Hieronder het meeslepende verslag van Sandra, de moeder van Fien:

SDOB MO-15 neemt de bus naar de finale van het bekertoernooi!!!!

Het gerucht ging al een paar weken. Als de meiden de bekerfinale zouden halen, dan stond hen iets geweldigs te wachten, namelijk een spelersbus. Met een spelersbus, modelletje Ajax 1 met geblindeerde ramen, zouden de dames als profs naar de finale worden vervoerd.  Uitgewuifd zouden ze worden door uitzinnige SDOB fans. In de bus op weg naar de bekerfinale gingen ze een feessie bouwen, paar filmpjes kijken en dan nog ff de finale spelen, maar dat was bijzaak.  Al snel hadden de dames maar één missie:  SDOB MO-15 gaat met de bus naar de finale.

Op 15 mei stonden de meiden in de halve finale die werd gespeeld bij SDOB (en die geleid werd door een door de KNVB-aangewezen scheidsrechter, dus het was wel heel erg echt). De bus-droom kwam steeds dichter bij. Misselijk van de zenuwen en gesloopt door de stress stond het elftal van coach Puck om 19:00 stipt klaar. “Denk aan de bus jongens, de BUS”, riep Renske met gebroken hand/arm in het gips. Meedoen mocht en kon zij niet, maar gekleed in SDOB-tenue was zij mental coach, supporter, commentator en assistent-trainer ineen en onmisbaar.

Het was een zinderende wedstrijd die voor de aanwezige toeschouwers desastreus begon.  Na 4 minuten stond het al 0-1 voor KGB.  De achterhoede van SDOB was overmand door zenuwen maar gelukkig bewaarde coach Puck de rust (in tegenstelling tot de supporters die in grote getale waren komen opdagen). Wat er ook gebeurt, coach Puck blijft kalm. Haar opstelling staat daar niet zomaar en dat gebrul van ouders over wisselen, hun tactische aanwijzingen en ongevraagde adviezen legt zij subtiel naast zich neer. Wie zij wisselt en wanneer, het is de beslissing van Puck en wat pakt die toch elke keer weer geweldig uit. Na de goede openingsfase van KGB keerde het tij voor SDOB al snel. In de 15e minuut  scoorde Cato de 1-1. Daarna volgde Iben, na een briljante pingelactie, met de 2-1. Na een fabuleuze voorzet van Floor scoorde Cato met een weergaloos schot de 3-1. En toen viel er bij de meiden een last van hun schouders. Ze kregen vleugels. De verdediging stond als een blok, het middenveld gaf prachtige passes en overheerste. De aanvallers maakten de tegenstander gek. Charlie, onze keeper, had nog een paar prachtige reddingen. Na 3 doelpunten van Floor (2 afstandsschoten die net over de keeper heen vielen en nog een goal die ik gemist heb omdat ik nog stond te juichen voor iets anders) was het voorbij en ging bij SDOB het dak eraf. Eindstand 6-1. Nu dus op naar de bekerfinale op 2 juni in die Spelersbus.

Lieve meiden ; jullie waren geweldig en wij  zijn trots op jullie. Ook op coach Puck die 5 jaar geleden zelf de bekerfinale mocht spelen (en daar naartoe is gereden in de bewuste spelersbus). De bekerfinale wordt gespeeld op 2 juni in Uithoorn. Iedereen is welkom! Tijdstip vertrek van de bus wordt later bekend gemaakt.

Praktische informatie over de finale
In de finale speelt SDOB MO15-1 tegen Hoogland MO15-3. De finale wordt gespeeld op 2 juni, om 13.15 uur.

Locatie: vv Legmeervogels, Sportpark Randhoorn, Randhoornweg 100, 1422 NE Uithoorn.