Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Wherevogels pakt tegen SDOB de benodigde punten

14-5-2018
„Nog één keer winnen en dan zijn we veilig”, riep Wherevogels-trainer Paul Sprengers wekenlang. Die overwinning behaalde zijn ploeg zondag tegen SDOB. Alleen in theorie kan het nog misgaan, als de Purmerenders hun resterende twee wedstrijden verliezen en Zaandijk en Rood-Wit Zaanstad de competitie met ruime zeges besluiten. Dat ligt niet in de lijn der verwachting.
 
„Het was niet best”, vond Sprengers ondanks de winst. „Steeds als we op voorsprong waren gekomen, liepen we naar achteren en daardoor gaven we SDOB de kans terug te komen. Ik vond trouwens dat SDOB gelijkwaardig aan ons was.”
 
Dat vond ook Ruben Weeda, waarnemend trainer bij de Broekers. In zijn ogen had zijn ploeg wel een gelijkspel verdiend. „Wat we vandaag lieten zien geeft vertrouwen voor de nacompetitie.” Dat SDOB zich via de play-offs in de vierde klasse moet proberen te handhaven, was al enige maanden duidelijk, dus stond er voor de ploeg niets meer op het spel, maar het deed er toch alles aan om in de streekderby een aanvaardbaar resultaat te behalen. Juist in verband met die nacompetitie verving Weeda trainer Djordi Hopman. Die bekeek Nieuwe Niedorp, straks de eerste tegenstander in de nacompetitie, in de uitwedstrijd tegen Bergen, nota bene Hopmans nieuwe club.
 
Gevaarlijk
In de eerste helft van het duel, waarin beide ploegen wat vaste krachten misten, was de thuisclub het meest in de aanval. Vooral over rechts was Wherevogels gevaarlijk, en op die flank werd ook de openingstreffer voorbereid. Spelmaker Sam Wiersma (die in de rust geblesseerd uitviel) was daar opgedoken. Hij gaf hoog voor, waar Sam Springorum van dichtbij doeltreffend mee omsprong.
 
Bij SDOB kwam linksachter Sander Boon een paar keer goed mee op, maar zijn voorzetten werden een prooi voor keeper Davey Cremer. De gelijkmaker, in de blessuretijd van de eerste helft, kwam vanaf de rechterkant. Daar dook rechtsback Evert Elsinga weer eens op zijn karakteristieke wijze op, waarna zijn voorzet via een Purmerends been bij Eros Balsing belandde. Die mikte raak: 1-1.
 
In de tweede helft kwam Wherevogels binnen tien minuten weer aan de leiding. Mees Zoutberg ging er op links langs, sneed naar binnen en vond de verre hoek. SDOB kwam echter opnieuw terug. De corner was van Nick Dontje en de rake kopbal van Yannis van den Elshout: 2-2.
 
Invaller Joey Cremer (terug van een blessure en dus op de bank begonnen) gaf de thuisclub met een hard schot opnieuw de leiding. De Broekers probeerden voor de derde keer langszij te komen, maar keeper Cremer sloeg een vrije trap van Thijs Jesse uit zijn doel en een knal van Elsinga werd geblokt.
 
Spanning
Tien minuten voor het einde viel de vierde treffer van Sprengers formatie. Julien Coudron gaf voor en Springorum kopte raak. SDOB-invaller Matthijs van Eck had de spanning terug kunnen brengen toen hij de tweede paal onverwacht in balbezit kwam. Hij schoot echter voorlangs.
 
Wherevogels: D. Cremer; Quak, Fernhout, De Groot (68. D. Sprengers), Kortbeek (29. Philips); Coudron, Wiersma (46. J. Cremer), Schults; Chapman, Zoutberg, Springorum.
 
SDOB: Griffioen; Elsinga, Lauwers (61. Honingh), Stamkot, Boon; Jesse, Van der Starre, Dontje (82. Groman); Schipper (68. Van Eck), Van den Elshout, Balsing.