Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Koninklijke waardering voor Ans

26-4-2018

‘Gezien de totaliteit van uw verdiensten, welke u belangeloos en geruime tijd heeft verricht en waarbij u anderen heeft gestimuleerd, heeft het de koning behaagd Ans Evenboer te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Dat waren ongeveer de woorden die burgemeester Kroon vanochtend gebruikte toen zij Ans de hierbij horende onderscheiding opspeldde in het gemeentehuis in Monnickendam. Een eervolle onderscheiding!

De onderscheiding is ook wat SDOB betreft dik en dik verdiend. Wij kennen Ans natuurlijk vooral van haar enorme inzet voor het voetbal in Broek. Tijdens de medewerkersdag in maart werd ze daarvoor al in het zonnetje gezet. Voor wie het nog niet wist: Ans is bijvoorbeeld al sinds 1992 secretaris van SDOB, staat regelmatig in de kantine, houdt zich namens de club bezig met de organisatie van de prutrace in de Broeker feestweek en is betrokken geweest bij vele projecten.

Maar de inzet en betrokkenheid van Ans gaan veel verder dan SDOB. Ze is en was ook op andere terreinen actief, in en buiten het dorp en binnen en buiten haar gezin. Wij noemen hier, zonder de illusie compleet te zijn, de EHBO, de Havenrakkers, de revalidatie en verzorging van haar zoon Jan en de ARBO coördinatie bij haar werkgever Louis Reyners in Zaandam, waar ze ook de BHV-er is.

Tot slot een passend citaat uit een van de aanbevelingsbrieven die zijn geschreven in de voordrachtsprocedure voor de onderscheiding. Mooier dan zo kun je het eigenlijk niet zeggen, vinden wij:

'Ik heb mevrouw Evenboer niet alleen als een zeer aimabel persoon leren kennen maar vooral ook als iemand die zich al zeer lang op velerlei terreinen inzet voor de lokale gemeenschap. Iemand die bij velen bekend is en waarvan men weet dat zij veel doet, maar die haar grote bijdrage aan de sociale samenhang en de leefbaarheid in het dorp toch onopvallend levert. Iemand die de leuze ‘De maatschappij dat ben jij’ in praktijk brengt.'

Ans, ook wij zijn zeer, zeer blij met je! Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Meer info is te vinden op de site van Omroep PIM