Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SVA maatje te groot voor SDOB

16-4-2018

In een vermakelijk duel tussen titelkandidaat SVA en degradatiekandidaat SDOB heeft eerstgenoemde met 3-5 aan het langste eind getrokken. De Broekers lieten zien aardig mee te kunnen komen met het niveau van hooggeplaatste teams, maar leerden opnieuw dat fouten keihard worden afgestraft.

Trainer Djordi Hopman startte in een 4-4-2 opstelling, opnieuw zonder de geblesseerde Bart Honingh en Sander Boon. Zij werden deze middag vervangen door Nick Stamkot en Sam Schouteren. De opstelling bleef ten opzichte van de zeperd tegen Knollendam (6-0) verder ongewijzigd.

SDOB begon de wedstrijd scherp en drong SVA terug op eigen helft. Het aanvalskoppel Van den Elshout en Rosendaal zaaiden veel onrust bij de verdediging van de bezoekers. Dit resulteerde in gevaarlijke uitvallen via de goed aansluitende Van der Starre, Jesse en Schipper. Binnen 8 minuten kwam de thuisploeg zelfs op 1-0. Van der Starre omspeelde enkele SVA’ers en zette Jesse vrij voor het doel. Diens diagonale schuiver was mede door het hobbelige veld onhoudbaar voor de keeper.

Lang kon SDOB helaas niet genieten van de voorsprong. In de 14e minuut onderschepte een centrale verdediger van SVA de bal, stoomde door over het middenveld en schoof simpel raak na een snelle een-twee met de rechtsbuiten. De tegenvaller leek de thuisploeg niet te deren. SDOB ging dan ook door met het zoeken van de aanval, en bleef daarbij geduldig voetballen. Dit geduld leidde echter tot de tweede tegentreffer. Griffioen kreeg een terugspeelbal van Lauwers onvoldoende onder controle en de alert reagerende aanvaller van SVA kon de bal vervolgens simpel binnenlopen: 1-2.

De eerste tien minuten na rust waren wederom voor SDOB. Gelijkend aan het spelbeeld in de eerste helft werd SVA op eigen helft vastgezet, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde voor SDOB. Helaas scoorde SVA hierna twee snelle goals waardoor het uitzicht op punten vrijwel verdween. SDOB weigerde op te geven en ging op zoek naar een nieuwe treffer. Dit kreeg het ook met hulp van een SVA-verdediger. Rosendaal werd onderuit getrokken tijdens een corner. Van den Elshout benutte vervolgens de toegekende penalty: 2-4.

De korte opleving hield niet lang stand. SVA profiteerde van onzorgvuldig uitverdedigen en zette de 2-5 op het bord. Met volgende wedstrijden in het hoofd bleef SDOB echter speler alsof het nog kans maakte op de overwinning. Dit zorgde zelfs nog voor de 3-5 van Lauwers. Hij stuurde Schipper diep en schoot de teruggelegde voorzet buiten het bereik van de keeper binnen. De laatste kans was voor SVA. Een voorzet op maat leek simpel binnengekopt te kunnen worden, maar Elsinga verdedigde de inzet uitstekend.

Volgende week speelt SDOB opnieuw thuis en dit keer tegen WSV 1930. De uitwedstrijd eindigde in 2-1 dus zijn er zeker mogelijkheden als er op dezelfde manier wordt gestreden.

SDOB: Griffioen; Schouteren, Stamkot, Van de Steege, Elsinga; Lauwers, Schipper, Van der Starre; Jesse (45. Dontje), Rosendaal en Van den Elshout.