Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB verliest in laatste minuut van Sporting Krommenie

2-4-2018

SDOB weet sinds gistermiddag nu ook hoe het is om in de laatste minuut een zeker lijkende zege uit handen te geven. Waar de ploeg eerder in het seizoen Saenden nog trakteerde op een nederlaag in de laatste minuut, zorgde Sporting Krommenie nu bij de Broekers voor zure gezichten in de 95e minuut. De 1-2 nederlaag betekent bijna op zeker dat SDOB zich kan gaan richten op de nacompetitie.


In een wedstrijd die het aanzien niet echt waard was, creëerden zowel SDOB als Sporting Krommenie nauwelijks notitiewaardige kansen. In de eerste helft liet SDOB de opbouw voor wat het was en koos het voornamelijk voor de lange bal. Het tactische plan leverde niet veel op aangezien de meeste tweede ballen voor de bezoekers waren. Op een aardige combinatie door het centrum, gevolgd door een schot hoog over na, deed Sporting Krommenie niet veel met het ‘overwicht’. SDOB stichtte minimaal gevaar uit wat dode spelmomenten. De ruststand was dan ook 0-0.


De tweede helft liet een wat ander beeld zien. SDOB stroopte de mouwen op en nam het middenveld in handen. Het balbezit van de Broekers zorgde, ten opzichte van het eerste bedrijf, voor enkele gevaarlijke uitbraken. Zo gaven Dontje en Balsing enkele goede voorzetten, maar helaas was de bezetting voor het doel niet optimaal. Het spel ging op en neer. Ook Sporting Krommenie slingerde de bal een paar keer langs Griffioen zonder dat een spits bereikt werd.


De krachtmeting leek op een 0-0 af te stevenen, maar het venijn zat hem in de staart. SDOB gaf het startsein voor de spannendste minuten van de wedstrijd. Wout Schipper kreeg de bal mee op het middenveld en zette met een fantastische steekbal Van de Starre vrij voor de doelman van Sporting Krommenie. Laatstgenoemde omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel: 1-0.


Statistieken wijzen uit dat in de 10 minuten na een goal vaak een tegengoal valt. SDOB was dus gewaarschuwd. Sporting Krommenie zette een tandje bij, maar werd niet echt gevaarlijk. Tot de 88e minuut, waarin de spits van Sporting Krommenie zich tussen drie man vrij speelde en op de rand van het zestienmetergebied diagonaal binnenschoot. SDOB twijfelde daarna tussen vol voor de winst spelen en de 1-1 koesteren. Sporting Krommenie ging op zoek naar de winnende treffer, en kreeg die ook. De warrig leidende scheidsrechter trok maar liefst 5 minuten bij en dat was precies genoeg. Een combinatie door de zijkant van het centrum gaf de linkshalf genoeg ruimte om Griffioen in de korte hoek kansloos te laten: 1-2. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.


Een bittere pil voor de Broekers die na vorige week nog enige hoop koesterden op het eventueel achterhalen van Sporting Krommenie. Zaak is om de komende weken een goed voetbalgevoel te realiseren, zodat SDOB op volle oorlogssterkte de plek in de vierde klasse kan verdedigen.


SDOB: SDOB: Griffioen; Boon, Lauwers, Van de Steege, Elsinga; Dontje, Schipper, Van de Starre; Jesse (70. Van den Elshout), Rosendaal en Balsing.