Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Dominant SDOB verrast Zaandijk

27-3-2018

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Zaandijk op het programma. Waar thuis nog met 2-4 verloren werd, verrasten de Broekers de gastheren aan de Zaansche Schans met 1-3. Een zeer verdiende overwinning, al zag de journalist van het digitale lokale sufferdje, Rob Kroket, een andere wedstrijd.

SDOB schoot uit de startblokken. De ploeg van Djordi Hopman was scherp en fel. Zaandijk werd 10 meter over de middellijn goed vastgezet en deze tactiek leverde binnen enkele minuten kansen op voor onder andere uitblinker Witold Rosendaal. Bij de derde grote kans was het raak. Wout Schipper werd na goed omschakelen op links weggestuurd. Zijn afgemeten voorzet bereikte de goed vrijgelopen Rosendaal. Zijn intikker betekende de op dat moment logische 0-1.

Zaandijk drong SDOB na de goal terug op eigen helft. Aanvoerder Tim Karreman schoof door en zorgde voor een snellere en dreigendere opbouw. Op enkele halve mogelijkheden na bleef SDOB redelijk eenvoudig op de been. Goed ingrijpen van het centrale duo Van de Steege en Honingh liet de trouwe aanhang van SDOB een aantal keer opgelucht ademhalen.

Na ruim een half uur in de eerste helft vonden de meest bepalende momenten van de wedstrijd plaats. Eerst werd de gevaarlijk doorkomende Mickey Boers neergelegd door Lauwers, met een zeer terechte gele kaart als gevolg. Een minuut later nam diezelfde Boers echter ‘wraak’ door Lauwers zwaar te tackelen van achteren, terwijl de bal al ruim weg was. De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok rood voor de middenvelder van Zaandijk.

SDOB kon vanaf dat moment het wedstrijdritme bepalen en was vlak voor rust bijna op de 0-2 gekomen. De zeer goed spelende Balsing joeg goed door op een bal die tussen de verdediging in viel, omspeelde de keeper en vergat met links de bal in het lege doel te schuiven. Zijn punter met rechts ging helaas naast het doel.

De Broekers gingen in de tweede helft gedegen op zoek naar de 0-2, en die kwam. Een scherpe sliding van Bart van de Steege bezorgde de bal bij Lauwers. Die bediende de goed weggelopen Van de Starre. De inmiddels ingevallen Nick Dontje schoof in, ontving de bal en kreeg ruim de tijd om aan te leggen. Zijn niet al te harde schot werd niet goed verwerkt door Zaandijk keeper Neijzing en van dichtbij binnengetikt door de zeer alerte Rosendaal. 

Zaandijk vond het nu wel best en liet veel ruimte achter de verdediging liggen. Opnieuw goed vooruit verdedigen van SDOB zorgde voor balbezit van Rosendaal. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied legde hij de bal terug op de inlopende Van de Starre. Zijn schuiver in de linkerhoek was buiten bereik voor de keeper: 0-3.

De wedstrijd was gespeeld en SDOB zakte wat in. Een korte opleving van Zaandijk zorgde nog wel dat de score 1-3 werd. Een mooie steekpass door het centrum bereikte de vrijgelopen Hendriks, die vervolgens Van de Vooren in staat stelde te scoren. Een kwartier later vond de scheidsrechter het mooi geweest en kon SDOB met 3 punten naar huis.

SDOB: Griffioen; Boon (75. Stamkot), Honingh, Van de Steege, Elsinga; Lauwers, Schipper, Van de Starre; Jesse (60. Dontje), Rosendaal en Balsing (70. Wiedemeijer).