Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Ilpendam door SDOB in het zadel geholpen

12-3-2018

Het leek er zondag voor iets meer dan vijftig minuten op dat Ilpendam een lastige middag tegemoet ging tegen streekgenoot SDOB. De koploper van de competitie kwam in eerste instantie op achterstand, maar scoorde vervolgens op precies de juiste momenten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een rode kaart voor Broeker Boudewijn Blakborn zorgde er vervolgens voor dat Ilpendam aan zijn doelsaldo kon werken: 5-1.

,,Onze doelpunten vielen op lekkere momenten’’, blikte Bas Komen na afloop terug op de wedstrijd. Nadat Eros Balsing in de 35e minuut namens SDOB de score had geopend, mocht de aanvoerder van Ilpendam op slag van rust met een strafschop de gelijkmaker laten aantekenen. ,,Die raakte ik niet best’’, beschreef Komen zijn lage inzet door het midden. ,,De keeper koos gelukkig een hoek uit, want anders was die bal er waarschijnlijk niet in gegaan.’’

Na de onderbreking had de ploeg van trainer Remco Sint niet lang nodig om opnieuw te scoren. SDOB kreeg de bal niet uit het strafschopgebied, waardoor Mitch de Koning zijn ploeg van dichtbij op voorsprong kon zetten. In de 54e minuut werd het zelfs 3-1 toen een schot van Mike Postma in de voeten van Nick Peereboom belandde en hij scoorde.

Rode kaart

De ploeg van trainer Djordi Hopman moest in de achtervolging, maar hielp de thuisploeg zelf vervolgens nog verder in het zadel. Blakborn beging een minuut na de treffer van Peereboom een overtreding op Komen. Nadat scheidsrechter Meier hem een gele kaart toonde, maakte de Broeker de leidsman uit voor ’kleuter’. Dit kwam hem op zijn tweede gele kaart te staan.

,,Dat kwam ons wel goed uit’’, vond Komen. ,,We hebben het altijd lastig tegen SDOB, maar nu konden we met meer rust spelen en gemakkelijker in balbezit blijven.’’

Hoewel de bezoekers met een man minder stonden, toonde Balsing aan dat de wedstrijd nog niet was gespeeld. De buitenspeler nam bij een uitbraak het Ilpendamse doel onder vuur, waarna keeper Roy Eijkelboom de bal met een uiterste krachtsinspanning buiten de palen wist te tikken.

In de 74e minuut maakte Komen definitief een einde aan het Broeker verzet. Opnieuw vanaf de penaltystip en opnieuw met een schot door het midden. ,,Deze keer deed ik het wel bewust. Ik zag namelijk aan de keeper dat hij weer een hoek ging kiezen.’’

Postma zorgde in de voorlaatste minuut voor het slotakkoord, toen hij een corner van Nicky van Eeuwen snoeihard tegen de touwen kopte.

Kampioen

Hopman was tevreden over wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien. ,,We waren in de eerste helft sterk en hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. Alleen geven de wedstrijd daarna in tijd van tien minuten weg. Ik hoop dat Ilpendam dit seizoen kampioen wordt. Wij gaan proberen hierbij te helpen door punten af te snoepen van de concurrenten.’’

Ilpendam: Eijkelboom; Coenderman, Hollander, Komen, Schipper; Pijnaker, Mhedbi (60. Van Eeuwen), Peereboom; Van Laarhoven, De Koning (72. Abelskamp), Postma.

SDOB: Griffioen; Elsinga, Lauwers, Stamkot (72. Van den Boogaard), Boon; Kouwenoord, Jesse, Dontje; Balsing (80. Wiedemeijer), Blakborn, Van der Starre.