Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Niet l?ll?n, maar poetsen: de Onderhoudscommissie

27-3-2018

Onze oud-voorzitter Kees Swart is na zijn aftreden een paar jaar geleden nog steeds zeer actief, en wel in de Onderhoudscommissie. Lees hieronder zijn uitgebreide update over het werk dat de Commissie verzet. Kees en overige commissieleden: geweldig wat jullie allemaal doen!!

SDOB Onderhoudscommissie

SDOB prijst zich gelukkig met een actieve groep mannen (en één vrouw), die het onderhoud op ons zo gezellige en verzorgde complex op de schouders nemen. Iedere maandagochtend zijn zij actief in, op en om de accommodatie.

Het gaat dan om het schoonhouden van de velden en het plantsoen. Het vegen van het terras en de directe omgeving  van het clubgebouw. Vooral na een druk weekeinde en ook met de feestweek kost het veel tijd om de boel weer schoon en verzorgd te krijgen. De kleedkamers en de kantine worden iedere maandagochtend na actief gebruik grondig gereinigd. De doucheruimtes worden wekelijks ontsmet. Leny van Riessen zorgt voor een schone bar en toebehoren. Jammer is te constateren, dat soms moedwillig de boel wordt vervuild en dat er (gelukkig minder vaak) vernielingen worden aangericht.

Ook de vele doelen/tjes, die we bezitten, vergen tijd. Het vastzetten van de netten – de netten worden te vaak als hangmat gebruikt – en het vervangen van de netten hoort bij de taken. Taken, die de groep,  graag op zich neemt.

Het kunstgrasveld wordt eenmaal per veertien dagen met de trekker geborsteld en indien nodig bijgevuld met zand en korrels. En  afgewaaide takken/jes en bij bladval wordt het veld aangeharkt of het blad met een bladblazer verwijderd.

Regelmatig worden de lijnen getrokken op het eerste veld en aan het begin van het seizoen worden de lijnen uitgezet. Ook de nieuwe 4x4 veldjes worden in orde gemaakt (en gehouden). De dugouts worden schoongemaakt (en binnenkort geschilderd), evenals de reclameborden. De tribune is van een nieuw verfje voorzien.

De goten van de accommodatie worden tweemaal per jaar schoongemaakt. En ook het schilderwerk wordt gereinigd. Problemen met de elektriciteit worden opgelost of nieuw aangelegd, er wordt getimmerd en gebouwd – het nieuwe onderkomen voor het trainingsmateriaal bijvoorbeeld. Dit jaar worden nog een tweetal zittribunes aan de kant van de tennisbaan neergezet.

Bovenstaande opsomming is nog niet compleet, want de commissie doet ook de volgende werkzaamheden:

Kortom, het onderhoud betreft grotere en kleinere, maar voor de club onmisbare zaken. Naast de regelmatig terugkerende klussen/klusjes komen er iedere keer weer nieuwe, eenmalige klussen bij.

De commissie onderhoud bestaat uit:

De commissie onderhoud: Een gezellige groep mensen voor wie niet alleen geldt: gezelligheid kent geen tijd, maar vooral ook: niet l?ll?n, maar poetsen.