Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB 1 onmachtig tegen SVA

29-1-2018

SDOB heeft de goede afsluiting voor de winterstop geen goed vervolg kunnen geven. De hervatting van de competitie werd teleurstellend afgetrapt met een 3-0 nederlaag tegen SVA. In Assendelft konden de Broekers het doel welgeteld 46 minuten schoonhouden. Daartegenover werden enkele grote kansen helaas onbenut gelaten.

Trainer Djordi Hopman kon ook dit keer over alles behalve een complete selectie beschikken. Zoals het gehele seizoen wordt de ploeg geteisterd door (langdurig) blessureleed bij spelers als Bart Honingh en Yannis van den Elshout. Ook kon de na dit seizoen vertrekkende coach niet beschikken over aanvoerder Evert Elsinga.

Het strijdplan bestond in eerste instantie dan ook uit het louter tegenhouden van de gevaarlijke aanval van SVA. Met name het beteugelen van de rechtsbuiten stond hoog op het lijstje. Door de linies kort op elkaar te laten voetballen en de as dicht te metselen, lukte het SDOB aanvankelijk zonder al te veel moeite om SVA van scoren af te houden. Op een levensgrote kans van de nummer 10 (hij kopte vanaf 2 meter ruim voorlangs) na gebeurde er weinig. Ook de doelman van SVA kreeg weinig tot niets te doen.

Hoe anders was de tweede helft. In de rust werd gehamerd op scherpte en hetzelfde concentratieniveau voor de laatste 45 minuten. Dit leek ook opgepakt te worden. Bijna direct vanaf de aftrap was het Julian van den Boogaard die goed doorkwam op rechts. Zijn voorzet vond Thijs Jesse. Middels een pirouette belandde de bal bij Witold Roosendaal. Ondanks dat hij vrij voor het doel opdook kon zijn schot redelijk eenvoudig onschadelijk worden gemaakt door de SVA doelman. In de tegenaanval werd een doorgekopte bal verkeerd verwerkt door achtereenvolgens Lauwers en Dontje. De simpel aangespeelde rechtsbuiten rondde vervolgens koelbloedig af.

Dit was meteen de nekslag voor SDOB. De klap bleek hard aan te komen in de koppies, want nog geen minuut later was het al 2-0. Een afstraffing dreigde. SDOB rechtte enigzins de rug en kreeg via Jesse opnieuw een grote kans, maar ook in tweede instantie kreeg hij de bal niet tegen het net geschoten. Een kwartier later was het dan echt over en uit. De lange rechtsbuiten ging alleen op Pim van Haaster af en kreeg de bal in de kluts langs hem voor de 3-0.

Vanaf dit moment was de wedstrijd geen wedstrijd meer. SVA geloofde het wel en SDOB kon niet echt. Alleen Boudewijn Blakborn kreeg nog een grote kans, maar ook die wilde er helaas niet in. Hopelijk kunnen de Broekers deze valse start aanstaande zondag tegen Westzaan een beter vervolg geven.

SDOB: Van Haaster; Boon, Dontje (‘70 Stamkot), Lauwers, Van den Boogaard; Kouwenoord, Schipper, Jesse; Roosendaal (‘59 Van de Steege), Blakborn en Van de Starre.

Voorwedstrijd SVA JO10-1 - SDOB JO 10-1

In de voorwedstrijd deed SDOB JO10-1 het een stuk beter. SDOB won met 5-4 van de JO10-1 van SVA, door een prachtig doelpunt in de laatste minuut.