Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB schudt Purmerland van zich af

18-12-2017

In de vierde klasse werd zondag bepaald wie de drager van de rode lantaarn zou worden. Purmerland ontving concurrent SDOB en zij mochten in een direct duel uitvechten welke ploeg zich zorgen moet gaan maken voor lijfsbehoud. De strijd werd met maar liefst 1-5 gewonnen door de bezoekers uit Broek in Waterland en zij drukten daarmee Purmerland dieper in de zorgen.

Yannis van den Elshout was de grote man aan de kant van SDOB. De spits was op slag van rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker, zette vlak na de pauze de tweede Broeker treffer op en maakte vervolgens zelf weer het derde doelpunt. ,,We hebben ons echt opgeladen voor deze pot’’, vertelde de Broeker na afloop. ,,Dit was voor ons een ’negen-puntenwedstrijd’ en een echte derby. We hadden deze overwinning hard nodig. Nu moeten we zorgen dat we deze voorsprong vasthouden.’’

Hoewel de Broekers er met de winst vandoor gingen, was de thuisploeg in de openingsfase de bovenliggende partij. Na tien minuten kreeg Purmerland de eerste mogelijkheid, maar het schot van Stijn Willemsen ging rakelings naast het doel van Pim van Haaster. Even later deed SDOB voor het eerst van zich spreken toen Van den Elshout met wat geluk het Purmerlandse doel onder vuur kon nemen. Stan Bakker was echter attent.

Vingertoppen

Na 28 minuten opende de thuisploeg de score toen Van Haaster zich verkeek op een vrije trap van aanvoerder Sander Kokmeijer. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam SDOB met een antwoord. Thomas van der Starre raakte via de vingertoppen van Bakker de lat, waarna Van den Elshout attent was op de rebound. Het was een streep door de rekening van de thuisploeg, die tot dusverre nauwelijks in de problemen was gekomen.
 
Nog geen minuut na de onderbreking sloegen de Broekers vanaf de aftrap opnieuw toe. Niels Lauwers ging de combinatie aan met Van den Elshout en mocht vrij voor Bakker afdrukken: 1-2. Stijn Willemsen leek zijn ploeg kort daarna weer langszij te brengen, maar zijn schot ging via de binnenkant van de paal uit het doel.

Na een uur kreeg de thuisploeg opnieuw een dot van een kans, maar Van Haaster hield de inzet van Daan Sabbé op miraculeuze wijze uit zijn doel. De redding van de sluitpost bleek waardevol, want vijf minuten later zorgde Van den Elshout met een kopbal voor de 1-3.

In het restant van de wedstrijd was Purmerland mentaal gebroken en liet de thuisploeg veel ruimtes vallen. Hierdoor kon Eros Balsing ook nog zijn naam op het scorebord zetten en maakte Lauwers zijn tweede van de middag, waardoor de eindstand op 1-5 bepaald werd.

Voor Purmerland-trainer Enrico Schouten was de uitslag een flinke domper. ,,Na de 1-3 was het dweilen met de kraan open. We lieten in de eerste helft leuke dingen zien, maar die eerste twee treffers van SDOB kwamen hard aan. Dit is heel zuur.’’

Purmerland: Bakker; Van den Akker, Kokmeijer, Jong, Van Holsteijn; Badaliants (66. Tharner/84. Fonck), Buijs, De Balbiaan, Van Hoof; Sabbé, Willemsen.

SDOB: Van Haaster; Elsinga (75. De Schepper), Van de Steege, Dontje, Boon; Schipper, Van der Starre, Lauwers; Jesse, Van den Elshout, Rosendaal (56. Balsing).

 
Verslag: Noordhollands Dagblad
Foto: Fotostudio Beemster/Wim Egas