Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB toont twee gezichten

5-12-2017

Afgelopen zondag speelde SDOB tegen WSV ‘30, met een teleurstellende 2-1 nederlaag als gevolg. Trainer Djordi Hopman zal zich meermaals achter de oren hebben gekrabd, want zijn spelers toonden hem twee totaal verschillende helften.


Volgens de Zaanse Sportkrant was WSV ‘30 op tijd bij de les. Dat is een manier om naar de wedstrijd te kijken. Een andere lezing is dat SDOB twee gezichten liet zien. Ondanks dat de Zwanen de eerste helft aardig wat kansen te verwerken kregen, kon de ploeg dankzij Pim van Haaster met een 0-1 stand de kleedkamer opzoeken. Een prachtige stift van Thijs Jesse zorgde voor een vreugdesprong van het elftal. Deze score had zelfs hoger kunnen zijn als de overige 100% kansen ook benut waren. Het team van Hopman gaf na deze 0-1 namelijk niet veel meer weg.


De tweede helft was van een heel ander niveau. En dan vooral aan de kant van SDOB helaas. De zon van de eerste helft was vervangen door regen en bij de Broekers was een deel van de strijdlust op dezelfde manier verdwenen, zo leek het. Op een levensgrote kans op de 0-2 na, was het door het apathische spel een kwestie van tijd voordat WSV ‘30 op gelijke hoogte zou komen, en dat deed de thuisploeg uiteindelijk dan ook in de 60e minuut. Twee minuten later werd het zelfs 2-1.


Dit deed het licht uit bij SDOB en de wedstrijd kabbelde naar de laatste minuut. Er werd aan beide bitter weinig meer gecreeerd. WSV ‘30 vond het wel goed zo en SDOB kon, op wat schoten van afstand na, geen vuist meer maken. Zonde, want ook deze speelronde behoorden punten tot de mogelijkheden.


Aanstaande zondag komt de koploper op bezoek in Broek in Waterland. Een volle week dus om de twee gezichten te smeden tot één.