Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Wanvertoning SDOB 1

27-11-2017

De verschillen op de ranglijst zijn minimaal, maar door de ruime 1-6 zege op SDOB is Wherevogels naar de derde plaats in de stand geklommen.

Dat is bijzonder knap van de formatie van trainer Paul Sprengers, maar de derde plaats is geen ongeëvenaard succes. In het seizoen 2010/2011 eindigden de Purmerenders al eens als derde in de vierde klasse.

Vooral de rust waarmee Wherevogels tegen SDOB zondag een handvol tegenslagen verwerkte, wekte bewondering. Waar de Purmerenders in het verleden nog wel de naam hadden snel en emotioneel te kunnen reageren, daar hield Wherevogels het hoofd koel.

Als eerste besloot scheidsrechter Henk Grent een kwartier voor aanvang de wedstrijd naar het kunstgrasveld te verplaatsen. Omdat SDOB-doelman Pim van Haaster de noppen onder het schoeisel moest wisselen en derhalve niet een volledige warming-up kon afwerken, werd de aftrap ook nog eens met een kwartier uitgesteld.

Wherevogels-doelman Davey Cremer ging vervolgens als eerste in de fout, door de bal in de voeten van Kevin Kouwenoord te plaatsen. De middenvelder bedacht zich geen moment, plaatste de bal in het lege doel en zette zo de thuisploeg op een vroege voorsprong.

Maar de bezoekers schakelden snel bij en troffen in Van Haaster niet de meest betrouwbare doelman van de afdeling. Eerst won Robert Schults een duel van SDOB-aanvoeder Niels Lauwers om vervolgens de bal van 35 meter over de verraste Van Haaster in het doel te schieten. Een minuut later liftte Jimmy Chapman met buitenkant rechts de bal over Van Haaster: 1-2.

Ook bij de vierde treffer ging de SDOB-goalie niet vrijuit. Hij kon een als voorzet bedoelde inzet van Chapman met de grootste moeite voor de lijn houden, maar Sam Wiersma was het meest attent en kon de bal alsnog over de lijn drukken. Terwijl de doelman ook zijn kwaliteiten toonde. Op schitterende wijze tikte hij bijvoorbeeld de bal uit een vrije trap van Mathijs de Gast uit de kruising.

De wedstrijd was een half uur oud en qua score was er geen vuiltje aan de lucht voor Wherevogels. Triest waren de gedwongen vervangingen. Eerst was het Schults die geblesseerd de kant op zocht, Joey Cremer volgde niet veel later zijn voorbeeld. Beiden na een duel met Lauwers. En na rust was daar de noodgedwongen vervanging van Sam Wierrsma, nadat hij door Evert Elsinga was getorpedeerd.

Ook daar liet Wherevogels zich niet door van de wijs brengen. Er werden weinig mogelijkheden weggegeven. In het laatste kwartier tilden Chapman en Sam Springorum de score zelfs naar 1-6.

SDOB: Van Haaster; Boon, Van de Steege, Lauwers, Elsinga; Kouwenoord(78. Van der Schaaf), Van der Starre (55. Dontje), Schipper; Jesse (68. Blakborn), Rosendaal, Balsing.

Wherevogels: D. Cremer; Kortbeek, Seitner, De Groot, Fernhout; Kleton, Schults (15. Coudron), De Gast; Chapman, J. Cremer (36. Springorum), Wiersma (58. Zoutberg).

bron: Noordhollands Dagblad

foto: Erik Rietman