Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Sporting Krommenie en SDOB delen de punten

20-11-2017

 

SDOB heeft in de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie een punt gepakt in een slechts bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd. Door de puntendeling gaat SDOB Purmerland voorbij op de ranglijst. De clubs hebben hetzelfde puntenaantal, maar SDOB speelde een wedstrijd minder.

 

De toeschouwers zullen deze wedstrijd waarschijnlijk gauw willen vergeten. Het veld en de redelijk opstekende wind waren deels debet aan het vertoonde spel op sportpark Provily. Het kunstgras is van een bedroevend niveau, waardoor de bal en de gewrichten het moeten ontgelden. Daarbij kwam dat SDOB moeite had om controle te krijgen over de bal, waardoor er slechts halve kansen werden gecreëerd de eerste helft.

 

Het meest noemenswaardige moment was het doorlopen van de spits op keeper Van Haaster op een hoog teruggebrachte bal in het vijf-meter-gebied in de 25e minuut. Naast dat de speler van Krommenie uit buitenspelpositie kwam, viel hij Van Haaster ook onreglementair aan. De losgelaten bal werd binnengetikt maar terecht afgekeurd. De scheidsrechter had voor deze beslissing wel een overleg met de SDOB grensrechter nodig. Ruststand: 0-0

 

Trainer Djordi Hopman zette een en ander om in de rust door Witold Rosendaal te wisselen voor Eros Balsing en de tactiek aan te passen. Dit resulteerde in meerdere kansen voor Van den Elshout op voorzetten van Balsing en Van der Starre. SDOB vond het net niet en na deze fase kwam Sporting Krommenie een aantal keer gevaarlijk op. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 1-0. Een licht van richting veranderd schot werd half gekeerd door Van Haaster en werd in de rebound van dichtbij ingetikt.

 

Net als tegen Saenden rechtte SDOB de rug en ging verder met waar het gebleven was: de aanval zoeken. Het spel golfde hierdoor op en neer omdat er door de speelwijze veel ruimte ontstond op het middenveld. Eros Balsing werd een enkele keer gevaarlijk en ook Thijs Jesse drong aan bij de defensie van de thuisploeg. Aan de andere kant voorkwamen Wout Schipper en Sander Boon een grotere achterstand door ballen van de lijn te halen.

 

Hopman zag zich in de slotfase genoodzaakt om Yannis van den Elshout te wisselen vanwege een blessure. Hierdoor schoof Evert Elsinga door naar de spits en kwam Daniel de Schepper op rechtsback te staan. Een gouden greep bleek even later, want in de 90e speelde Wout Schipper zich vrij op de linkerkant en zijn voorzet werd door Elsinga over de kleine keeper van Sporting heen gekopt: 1-1.

 

Na de verdiende gelijkmaker perste SDOB er in de 6 minuten durende blessuretijd nog een slotoffensief uit. En dit werd bijna beloond met de volle buit. Nick Dontje, Thijs Jesse en Eros Balsing stoomden in de laatste counter op een tweemans verdediging af. De steekpass op Balsing van Jesse was goed, maar laatstgenoemde koos voor een een-twee in plaats van uit te halen op het Krommenie doel. De inzet van Jesse werd gesmoord. Dit was tevens zo’n beetje het laatste wapenfeit in een wedstrijd die pas laat op gang kwam.

 

Volgende week speelt SDOB thuis tegen oude bekende Wherevogels.

Opstelling: Van Haaster; Elsinga, Van de Steege, Lauwers, Boon; Dontje, Schipper, Van der Starre; Rosendaal (45. Balsing), Van den Elshout (80. De Schepper) en Jesse.

foto's Jan van Poorten